A Fradi gólvágója csak topcsapathoz igazolna: "A legjobb klubok ellen akarok szerepelni"

Jelentősen megnőtt az érdeklődés Ryan Mmaee iránt szülőhazájában, Belgiumban, köszönhetően a Ferencvárosban nyújtott őszi teljesítményének. 
Dudás Gábor 2021. december 9., csütörtök 13:45
Jelentősen megnőtt az érdeklődés Ryan Mmaee iránt szülőhazájában, Belgiumban, köszönhetően a Ferencvárosban nyújtott őszi teljesítményének. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 9., csütörtök 13:45

A Belgiumi Francia Közösség Rádió és Televíziója, az RTBF közszolgálati csatorna kiemelten foglalkozott Ryan Mmaee sorsával a Ferencvárosnál, kiemelve, hogy bár a Belgiumban született marokkói válogatott csatár nevelőklubjánál, a Standard Liége-nél nem tudott befutni, úgy tűnik, testvérével, Sammy-val együtt révbe értek Magyarországon.

A csatár kapcsán kiemelik, hogy 26 FTC-mérkőzésén 13 gólja és 9 asszisztja van, szerepelt a BL-ben és az EL-ben is, míg a válogatottban 7 találkozón 4+4 a mérlege.

Ryan Mmaee a lap szerint így jó úton jár afelé, hogy magasabb szinten is kipróbálja magát. Ez akár lehet a belga élvonal is, amelyre nem mondana nemet a támadó, de csak topcsapatban tudná elképzelni magát - és azt is elárulta, miért.

Amikor az RTBF megkérdezte, visszatérne-e Belgiumba, a 24 éves támadó így felelt:

Ez egy trükkös kérdés...soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy ha belekóstolsz az európai klubfutballba, a nemzetközi kupákba, akkor minden évben szeretnél azon a szinten, a legjobb csapatok ellen szerepelni. Összességében nyitott vagyok az ajánlatokra, nem zárnék ki semmit, mert nem lehet előre kiszámítani, mi történik majd

- fogalmazott Mmaee, aki nyáron igazolt a ciprusi AEL Limasszoltól a magyar bajnokhoz, amellyel csütörtök este, a Bayer Leverkusen ellen lesz még egy fellépése az Európa Liga csoportkörében.

Ahogy tehát Mmaee is említette, a csatár maradása mellett (és a váltása ellen) szól egyértelműen, hogy a Fradi most már zsinórban harmadik éve végigfutballozza az őszt Európában, azaz rendszeres szereplőnek mondható már a nemzetközi kupaporondon és a főtáblákon.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz