A BL-ből kimaradt Fradi-légiós a szlovák lapnak: "Majd talán akkor beszélek, ha egyszer távozom" - kissé felelőtlennek érezte a közel teltházas derbit

A szlovák Michal Skvarkát nem érintette könnyen, hogy nem nevezte a Ferencváros a BL-csoportkörbe, de próbálja elfogadni edzője döntését, további hozzáfűznivalója pedig talán akkor lesz majd, ha egyszer eligazol a Fraditól. A koronavírus miatti intézkedésekről is van véleménye a hazája egyik lapjának nyilatkozó játékosnak.
Dudás Gábor 2020. november 5., csütörtök 16:30
A szlovák Michal Skvarkát nem érintette könnyen, hogy nem nevezte a Ferencváros a BL-csoportkörbe, de próbálja elfogadni edzője döntését, további hozzáfűznivalója pedig talán akkor lesz majd, ha egyszer eligazol a Fraditól. A koronavírus miatti intézkedésekről is van véleménye a hazája egyik lapjának nyilatkozó játékosnak.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 5., csütörtök 16:30

A magyarországi koronavírus-viszonyokról és tapasztalatairól

- Nem igazán tudom, mi történik pontosan a magyarországi városokban és utcákon, mert elég szigorú körülmények között kell élnünk a mindennapjainkat labdarúgóként. Egyenesen a szállásomra megyek a stadionból, nem tartózkodhatunk éttermekben vagy hasonló helyeken. De azt tudom, hogy az emberek szinte bárhová mehetnek, akár a plázákba is, de csakis maszk viselésével. A városba mi magunk nem igazán járunk, maximum a parkokban, ott azért kevés emberen látok maszkot - mondta a szlovák Michal Skvarka a sport24.pluska.sk oldalán adott interjúban.

A mintegy 16 ezer szurkoló előtt megrendezett, Újpest elleni derbiről

- Nem ez volt az első meccsünk nézők előtt, hiszen az idény eleje óta folyamatosan sok ember előtt játszunk, de ez volt a csúcspont, ez mégiscsak a derbi, és majdnem telt ház volt.

Ha a saját véleményemet elmondhatom, nem biztos, hogy jó, hogy ennyien bemehetnek a stadionokba, kissé felelőtlennek érzem. Ha 30 vagy 50 százalékát engednék be a stadionok befogadóképességének, az még kordában tartható lenne, a telt ház viszont az én véleményem szerint nincs rendben (Skvarka ezt még a kedden meghozott intézkedések előtt nyilatkozta, azóta csak a 30 százalék lehet jelen a hazai stadionokban - a szerk.).

- Megvannak az itteni szabályok, ez az ő döntésük, nekem is tiszteletben kell tartani - mondta még a téma kapcsán a szlovák légiós, amikor arról kérdezték, ő tart-e attól tudat alatt, hogy megfertőződik a meccseken?

Hogyan állnak a Ferencvárosnál a játékosok a koronavírus miatti intézkedésekhez?

- Többen tiszteletben tartják az utasításokat, néhányan talán picit könnyedébben veszik. Elég komoly és szigorú szabályoknak kell megfelelnünk. A csapat orvosa ellenőriz minket az öltözőben, ahol maszkot kell viselnünk, meg kell tartanunk a megfelelő távolságot egymástól, satöbbi. Hoztak már olyan intézkedést is a csapatnál, hogy nem minden játékos öltözik együtt, több öltözőbe osztottak be minket. Ha két meccsünk van egy héten, akkor minden meccs előtt tesztelnek minket. Már megszoktam. Amióta koronavírus-járvány van, hetente kétszer tesztelnek minket. A nyári edzőtábor elején volt egyébként egy pozitív esetünk, azóta egyáltalán nem.

Arról, hogy végül nem kapott helyet a BL-keretben, illetve, hogy kevesebb lehetőséget kap a korábbiaknál.

Nem könnyű a helyzetem, most próbálok tenni valamit, miközben elfogadom az edzőnk döntését. El kell ismernem, nem érintett könnyen a dolog, hogy kimaradtam a BL-ből, de nem igazán akarok erről a témáról beszélni. Majd talán akkor, ha egyszer távozom a Ferencvárostól.

Már gondolkodtam azon, mit tehetek, ha nem tudok bekerülni a kezdőcsapatba, pláne azután, hogy nem neveztek a Bajnokok Ligája főtáblájára. Azon leszek, hogy változtatni tudjak a csapaton belüli helyzetemen. Aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Olvastad már?
BL: Puha és szerencsétlen Fradi, kedves magyar ajándékok a Juventusnak - olasz lapszemle
Ezt írják az olasz újságok és internetes portálok a szerdai Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmeccsről (1-4). Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz