Fradi-Vidi: Súlyos büntetést kapott az MLSZ-től a bírónak is nekiugró játékos

A fehérvári Funsho meccs végi törlesztése, majd piros lapja és kiakadása sokba került, ebben az évben már nem játszhat a nigériai légiós az NB I-ben. Az egymásnak ugró Vasas- és Haladás-játékosok ügyében is döntést hozott az MLSZ kedden.
Dudás Gábor 2021. november 23., kedd 19:44
A fehérvári Funsho meccs végi törlesztése, majd piros lapja és kiakadása sokba került, ebben az évben már nem játszhat a nigériai légiós az NB I-ben. Az egymásnak ugró Vasas- és Haladás-játékosok ügyében is döntést hozott az MLSZ kedden.
Szerző: Dudás Gábor 2021. november 23., kedd 19:44

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 23-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu híre szerint.

NB I

Funso Bamqboye (Fehérvár) négy soron soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült a keddi döntés szerint.

Mint ismeretes, a nigériai támadó a Ferencváros elleni vasárnapi rangadó (0-3) 94. percében jutott a kiállítás sorsára. Ekkor az FTC norvég légiósa, Tokmac Nguen szabálytalankodott Funshóval, aki törlesztett, emiatt kiállította Berke Balázs játékvezető. A fehérvári futballista nehezen viselte a történteket, úgy kellett több társának is odébb terelnie a bírótól.

Haraszti Zsolt (MTK) 2 és Nikolic Marko (DVSC) 1 soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

NB II

Kártik Bálint József (Csákvár) 2, Németh Milán János (Haladás) 2, Litauszki Róbert (Vasas) 2 és Iyinbor Patrick Osagie (Vasas) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Burányi Tamás edző (Csákvár) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

NB III

Szics Olekszij (Putnok) 2 és Kovács Botond (ESMTK) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Palakovics Laura (Puskás) 2 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Női és férfi felnőtt futsalbajnokságok és kupák

Jenei Krisztián (Aramis) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Katanec Matija (Mezőkövesd), Oltean Sergiu Adrián (Füzesgyarmat), Soós Bence (ESMTK), Halasi Péter (Vác), Molnár Tamás (Gyirmót) és Klausz Ádám (Tatabánya) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás,

Tamók Rebeka (Puskás) és Koncz Eszter Bernadett (BVSC) 1-1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás, Fehértói Gergő (REAC) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Olvastad már?
Az MLSZ sem büntetett, Pátkai is megszólalt: "Rosszul reagáltam, ezt elismerem, de nem köptem le senkit"
A 23-szoros válogatott labdarúgó a csakfoci.hu-nak adott nyilatkozatában kiemelte, valótlanságot állít az, aki szerint ő leköpte Horváth Rajmundot. Pátkai szerint ennek a jelenetnek volt előzménye is, mégpedig a Haladás-játékosok - nem csupán őket, hanem mindenkit megillető - tiszteletet nélkülöző kommunikációja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz