Ő lehet a Loki új edzője - hamarosan bejelenthetik az érkezését

A csakfoci.hu információi szerint szerb vezetőedző ülhet le a DVSC kispadjára.
Dudás Gábor 2022. szeptember 20., kedd 19:50
A csakfoci.hu információi szerint szerb vezetőedző ülhet le a DVSC kispadjára.
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 20., kedd 19:50

A csakfoci.hu egy hete számolt be arról, hogy nagy valószínűség szerint külföldi vezetőedzője lesz a Lokinak és hogy a horvát Zoran Zekic mellett egy másik délszláv tréner is képbe került Debrecenben. Friss információink szerint Zekiccsel megrekedtek a tárgyalások, így a korábban Diósgyőrben is dolgozó szakember nem tér vissza az NB I-be.

Így a szerb Srdjan Blagojevic lehet a befutó, a 49 éves, belgrádi születésű trénert hamarosan bemutathatják, mint új szakvezetőt. A trénernek a Loki lehet a 14. csapata 14 év alatt.

Blagojevic éveken át hazájában, főleg kisebb csapatoknál dolgozott, a legismertebb együttese a jelenleg másodosztályú, de az élvonalban is többször megfordult FK Indjija volt. 2020 januárjában aztán légiósnak állt az edző, a kazah Kaspiy Aktau kispadjára ült le, ahol összesen 53 tétmeccsen dolgozott a Transfermarkt statisztikája szerint. Innen került aztán 2021 novemberében az egyik legismertebb helyi klubhoz, az FK Astanához, ahol egészen a múlt hétig tevékenykedhetett.

Az astanai együttest a második helyen adta át utódjának, a kupában az elődöntőig jutottak, a nyáron pedig az Európa Konferencia Liga selejtezőjében is megfordult csapatával, de ott a lengyel Rakow Czestochowa 6-0-s összesítéssel továbbjutott. A múlt heti bejelentés szerint a felek közös megegyezéssel és "békében" váltak el egymástól.

Olvastad már?
Interjú Gera Zoltánnal: "Akiben nincs meg a belső motiváció, azzal nem lehet mit kezdeni; ezek a játékosok ki fognak kerülni a keretből”
Gera Zoltán szerint egy évük van kiválogatni azokat a játékosokat, akik kellően motiváltak és képesek céltudatosan dolgozni azért, hogy az U21-es válogatott kijusson a következő Európa-bajnokságra. Gera szerződését nyáron hosszabbította meg az MLSZ, a szövetségi edző immár három éve tölti be a pozícióját és abban a legbiztosabb, hogy a csapata tud majd eredményesebben is futballozni. Belátja, korábban elkövette azt a hibát, hogy egy-két olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akinek nem kellett volna. Pozitívumnak tartja, hogy nyolc-tíz játékost adtak Marco Rossinak olyan felkészültséggel, hogy azonnal be lehetett őket vetni a legmagasabb szinten.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz