Doll felemás Örökrangadóról beszélt, Vignjevic "lefejezte" az Újpestet - így látták az edzők

Nebojsa Vignjevic Sevilla után Szombathelyen is kiszúrta, mi az Újpest jelenlegi legnagyobb hiányossága. Feczkó Tamás szerint a Fradi most klasszisokkal jobb volt az MTK-nál, Kondás Elemér pedig attól tart, hogy így pontja sem lesz a Kisvárdának. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2018. július 29., vasárnap 22:06
Nebojsa Vignjevic Sevilla után Szombathelyen is kiszúrta, mi az Újpest jelenlegi legnagyobb hiányossága. Feczkó Tamás szerint a Fradi most klasszisokkal jobb volt az MTK-nál, Kondás Elemér pedig attól tart, hogy így pontja sem lesz a Kisvárdának. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2018. július 29., vasárnap 22:06

MTK Budapest – FTC 1-4 (Kanta 59., 11-esből, ill. Bőle 15., Petrjak 34., 38., Varga R. 88. )

Beszámoló itt!

Feczkó Tamás (MTK): - Nem marad más dolgom, mint gratulálni a Ferencvárosnak, amely klasszisokkal jobb volt ezúttal nálunk. A 3. percben Deutsch megsérült, vélhetően fáradásos törést szenvedett. Mire összeállt volna a védekezésünk, már vezetett az ellenfél, az első félidőben párharcokban gyengék voltunk, ezt kihasználta a Fradi. Később szépítettünk, 1-3 után volt egy jó 25 percünk, sajnos nem jött az újabb gól, így nem lehetett más a vége, mint vereség.

Thomas Doll (FTC): - Az első félidőben nagyon sok mindent megvalósítottunk abból, amit a héten gyakoroltunk. Gyémánt alakzatban játszottunk, ezzel gyakran voltunk fölényben a pálya közepén. A megfelelő pillanatokban szereztük a gólokat. 3-0-s előnyünk után az MTK-nak volt egy nagy lehetősége, az kimaradt, de már akkor elkezdtünk feladni párharcokat, nem mentünk bele úgy, ahogy addig. Ez folytatódott a második félidőben is, cserék is nehezítették a helyzetünket, így a szélsőjátékunk visszaesett. A második 45 perc nem tetszett, nem vállalták fel a test-test elleni játékot a futballistáink, ezért láthatóan feljött az MTK. A végén még jól jött Varga negyedik gólja.

Olvastad már?
Doll a szurkolói üzenetekről: “Talán ha mi is egy luxemburgi csapat ellen játszunk...” - ezt mondta a kritikákról
Rosszat nem akart mondani a drukkerek verbális és írásos "beszólásai" után sem a Ferencváros német vezetőedzője, akinek a távozását a 4-1-re megnyert Örökrangadó előtt, alatt és után is követelte a Fradi-szurkolók egy csoportja.
Elolvasom

Haladás – Újpest 2-2 (Rabusic 24., Jagodics M. 62., ill. Nagy D. 20., Horj 42.)

Beszámoló itt!

Michal Hipp (Haladás): - Két különböző félidőt láthattunk, az Újpest az elsőt jobban uralta. Az ő csapatuk az egyik a legjobb a mezőnyben, és az elején hibát hibára halmoztunk. Kegyetlenül kihasználták ezt. Aztán a félidőben átbeszéltük a dolgokat és aktívabban folytattuk. Gaál Bálint két edzésen vett részt velünk, de bátran be mertem tenni, mert ismerem a játékát. Volt is két helyzete. Az égiek is velünk voltak a második játékrészben, mert majdnem gólt kaptunk, de megúsztuk. Ezt az egy pontot most erősnek veszem, mert hátrányból kétszer felállva egy erős csapat ellen szereztük. A szezon előtt attól féltem, nem fogunk gólokat lőni, ez idáig négynél járunk két meccsen, az nagyon jó, de ötöt kaptunk ami nagyon sok. Tudom, hol nyom a cipő, a hibákat ki fogjuk javítani.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Két pontot Szombathelyen hagytunk. Kétszer vezettünk, és két könnyű gólt kaptunk. Hiába a szép játék, ha nem tudod megtartani a vezetést, nem csípnek-rúgnak a játékosok. Nem volt jó a védekezésünk, és rögzített szituáció után kaptuk a gólokat. A Sevilla ellen ugyanez történt, nem nyertünk fejpárbajt. A mi csapatunk átlagmagassága jóval magasabb volt, vagy 10 centivel a spanyolokénál. Egyetlen fejpárbajt sem nyertünk, mert nem harcoltunk. Ma a Haladás ellen is ez volt a hiba, hiába tud nagyot ugrani egy játékosom, - mert a teszteken ez kiderült – ha odakerül, nem harcol eléggé a labdáért. Ha vérző fejű játékost látok, akkor tudom, hogy felugrott a labdáért és küzdött érte.

Bp. Honvéd – Kisvárda 4-0 (Danilo 24. – 11-esből, Jánvári 72. – öngól, Gazdag 85., Lukács D. 91.)

Beszámoló itt!

Supka Attila (Honvéd): - Nem igazán úgy játszottunk, ahogy az elején megbeszéltük az öltözőben. Tompán kezdtünk, és nem tudtunk annyira felfrissülni. Próbáltunk pár játékost pihentetni, sajnos Nagy Gergőt nem sikerült, mert Pölöskei Zsolt megsérült. Jobbak voltunk az ellenfélnél, helyzeteket alakítottunk ki, amiből a tizenegyest is tudtuk értékesíteni. A második félidő elején lezárhattuk volna a mérkőzést, ha a játékosok jobb döntést hoznak akkor. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, azonban szükség lenne támadóra. Azonban a csapat erejét mutatja, hogy egységesek vagyunk és próbálunk mindent megtenni ebben a szituációban, és a legjobbat szeretnénk nyújtani ezzel együtt."

Kondás Elemér (Kisvárda): - Azt kell mondanom, hogy a Honvéd végig jól játszott és irányította a mérkőzést. A találkozó elején helytálltunk, próbáltunk a megszerzett labdákból kijönni, a Honvéd vezetéséhez pedig büntető kellett, amit értékesítettek is. Utána elkezdtek nyomni és nyomni, próbáltunk egyenlíteni. A második gól után mindent elkövettünk azért, hogy gólokat kapjunk, szerencsére csak kettőt kaptunk. Ha ilyen hibákat elkövetünk, akkor nem fogunk pontokat szerezni. Sokkal nagyobb koncentráció kell a játékosaimtól. Luftot rúgunk, az ellenfélnek passzolunk és odaadjuk a labdát, nagyon nehéz stabilnak maradni. Fontos, hogy stabilak legyünk elől és hátul, és majd utána beszélhetünk gól szerzésről. Ezek a hibák nem az összeszokottság kérdése, hogy luftot rúgnak a játékosaim és öt méterre passzolni nem tudnak. Az lenne az összeszokottság hiánya, ha nem lennének meg a pályán a mozgások. Hat-hét játékosnak kellene átlag felett játszani, azonban ez a csapatunkban nincs meg, ezért is veszítjük el olykor a párharcokat elől és hátul, majd ebből kapjuk a gólokat.

TABELLA: Az NB I állása itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz