A menesztett Bódog: "Ha szurkoló lennék, én is anyáznám az edzőt", Bognár: "A Vidiben sokkal több van" - értékelések

Így látták a szakvezetők a két vasárnapi bajnokit az OTP Bank Liga 13. fordulójában, Pakson és Budapesten. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2020. december 6., vasárnap 21:55
Így látták a szakvezetők a két vasárnapi bajnokit az OTP Bank Liga 13. fordulójában, Pakson és Budapesten. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 6., vasárnap 21:55

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Budapest Honvéd – MTK Budapest 2-2 (Tamás K. 20., Hidi 27., ill. Miovski 51., Cseke 85. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló és videó itt!

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Kamber (Ugrai, 88.), Baráth, Lovric, Tamás K. – Bocskay (Kesztyűs, 81.), Gazdag (Zsótér, 66.), Hidi – Balogh N. (Traoré, 81.), Eppel (Kocsis, 88.)

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King (Varjú, 86.), Pintér, Ferreira, Barna – Cseke, Kata (Biben, 77.), Dimitrov – Prosser, Miovski, Lencse (Gera D., 70.)

Bódog Tamás (a Bp. Honvéd azóta már menesztett szakvezetője): - Fájdalmasan végződő mérkőzésen vagyunk sajnos túl. Úgy érzem, hogy az első félidőben domináltunk, agyonnyerhettük volna a mérkőzést. Jól játszottunk, nagy helyzeteink voltak, de 2-0-nál még így is megfelelő előnnyel mehettünk a szünetre. Utána viszont már nem tudtuk megcsinálni, amit elterveztünk, az MTK erőre kapott, és sajnos nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Amit lehetett, megpróbáltuk megcsinálni a csapattal, több-kevesebb sikerrel. Gazdag Dani egy fantasztikus futballista, az első félidőben jól játszott, de mióta visszajött a koronavírus-fertőzésből, küzd a saját testével, most, a második félidőre elfáradt. De Eppel és Balogh Norbi is küzd ezzel a problémával.

A játékosok hozzáállásával eddig sem volt gondom, de az, hogy az utolsó helyen állunk, szerintem is szégyen és elszomorító. Ha én is szurkoló lennék, én is anyáznám, szidnám az edzőt.

Persze, megvannak a sajnálatos okok, a betegségek például, de ezek csak kifogásoknak jók, az edző szempontjából a tabella utolsó helye a döntő. (...) Bíztam benne, hogy az új stadiont megérem majd... Volt már tapasztalatom abban, hogy mindig idegenben játszottunk a hazai meccseket, aztán nem úgy alakultak a dolgok.

Többet nem fogok olyan helyre igazolni, ahol még nincsen kész a stadion…”

Michael Boris (MTK Budapest): - Természetesen értesültünk arról, milyen döntések születtek a hét közben Kispesten, ennek szellemében készültünk a találkozóra. Tudtuk, hogy két magas csatárral kezdenek majd, így mi igyekeztünk nem túl magasan letámadni. Nem igazán találtuk a Honvéd ötvédős rendszerének ellenszerét, nem találtuk a ritmust, nem voltunk kellően agresszívek, talán egy helyzetünk volt. A Honvéd veszélyesebb volt, és értékesítette a lehetőségeit. A második félidőben jobban teljesítettünk, működött az, amit a félidőben elterveztünk - megtaláltuk azokat a pontokat és helyeket, ahol foghatónak tűnt az ellenfél -, főleg az utolsó 15-20 percben tetszett már a játékunk. Természetesen győzni szerettünk volna, de nem szégyen a Honvéd ellen idegenben "csak" egy pontot szerezni, örülünk, hogy nem maradtunk pont nélkül, mert ez így volt reális. A második félidőben mutatott játék miatt büszke lehetek a csapatra. Ne felejtsük el, hogy minőségi játékosai vannak az ellenfélnek, sokszor pechesen veszítettek, így a tabella nem lehetett kiindulási alap.

A tavalyi szezonban már többször bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk nehéz helyzetből is felállni, idén talán ez volt az a mérkőzés, amikor igazán meg tudtuk mutatni a mentális erőnket. Ez utóbbi nem megkérdőjelezhető akkor sem, ha az eredmények valamiért épp gyengébbek, mert mindig nagyon keményen dolgoznak a játékosok - főleg sokat ér ez akkor, amikor különböző okok miatt ennyi hiányzónk akad.

Fizikailag láthatóan rendben vagyunk, ezt mutatta a meccs hajrája. Ez a pont is sokat jelenthet a céljaink elérése érdekében, így például azt is jelenti, hogy nem csökkent a két csapat közötti távolság a tabellán. (mtkbudapest.hu)


Paksi FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (Ádám M. 89.)

A meccs krónikája percről percre itt! | Beszámoló és videó itt!

Paks: Hegedüs – Osváth, Szélpál, Böde, Szabó, Kulcsár (Csősz, 93.) – Bognár I.(Szakály D., 85.), Balogh, Bertus (Szendrei, 93.) – Haraszti (Nagy R., 70.), Sajbán (Ádám, 70.)

Fehérvár: Rockov – Bolla, Fiola, Musliu, Stopira – Funsho (Hangya, 67.), Nego, Nikolov, Houri (Géresi, 83.) – Zivzivadze (Pinto, 83.), Nikolics (Petrjak, 67.)

Bognár György (Paks): - Úgy érzem, a 90 perc során végig jól futballoztunk. Jó döntés volt, hogy nem alkalmazkodtunk a MOL Fehérvár FC-hez, hanem azt a játékot játszottuk, amit eddig is. A mérkőzés egyetlen periódusában sem játszott jobban az ellenfelünk, mint mi.

Ha egy csapat jól csinálja azt, hogy előrefelé védekezik és nem áll be sündisznóba, nem rugdossa össze-vissza előre a labdát, akkor az bárkinek az erőssége lehet. Ezt a filozófiát bátran merem ajánlani bármelyik csapatnak.

Mindkét oldalon voltak lehetőségek, tiszta helyzeteket azonban csak mi alakítottunk ki ezen a találkozón.

Végig azt éreztem, hogy a Vidiben sokkal több van, középpályás labdaszerzésből rendkívül jól mentek át lendületes támadásba, ebben volt is veszély, de ma a védelmünk, a középpályánk és a támadó sorunk is remekül állta a sarat.

Amit hiányolok, hogy lehetne több jó egyéni teljesítményünk is, de összességében természetesen elégedett vagyok a játékkal és az eredménnyel is.

Márton Gábor (MOL Fehérvár): - Nehezen indult számunkra a mérkőzés, az elején kicsit megilletődötten játszottunk, de aztán kiegyenesedtünk, megvoltak a lehetőségeink, igaz a másik oldalon a Paksnak is voltak helyzetei.

A végén egy pontrúgást követően sajnos elveszítettük a meccset, pedig ennek kellene a futball legegyszerűbb részének lennie, mégis sorozatban pontrúgásokból kapjuk a gólokat. Rendszeresen átbeszéljük, gyakoroljuk ezeket a szituációkat, ennek ellenére szinte az egész őszünk arról szólt, hogy meccseket és értékes pontokat veszítettünk amiatt, hogy rögzített szituációkból gólokat kaptunk.

A döntetlennel sosem vagyok elégedett, ma sem egyeztem volna ki egy ponttal itt Pakson, én mindig nyerni akarok és a csapatommal mindig győzelemre is játszunk, szerintem azt mindenki láthatja, hogy a játékosok mennek előre, sajnos alkalmanként még fejetlenül. A Paks az egyik nagy hibánkat ma kihasználta és végül a hazaiak szerezték meg a 3 pontot. Gratulálok a Paksnak! (molfehervarfc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz