Az előzetesen esélytelenebbnek tartott Paks kimondottan jól kezdte a találkozót és akár már a 7. percben előnybe kerülhetett volna. Stopira nagy hibája, illetve elcsúszása után Haraszti egyedül vihette a labdát a kapura és Rockovra, de végül rossz döntést hozott és a bal kapufa mellé lőtt. Négy perccel később már jobban lőtt a paksi játékos: Rockov védte nagy vetődéssel Haraszti szép löketét.

A Vidi legnagyobb helyzetét Nikolics hagyta ki a 45. percben: egy jobb oldali beadás után a magyar válogatott támadó 3 méterről(!) lőtt az égbe.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, a játékot inkább a Vidi irányította, de nagy helyzete kevés akadt. Nem úgy a Paksnak!

A 60. percben Sajbán okszival visszatett labdáját Musliu elvétette, a bevetődő Böde pedig öt méterről alig lőtt a léc fölé. A 64. percben az egyébként is igen aktív Bognár remekül lőtt meg egy szabadrúgást, a labda suhant is a bal sarok felé, de Rockov odaért és bravúrral hárított. A 71. percben Balogh balról visszatett labdáját megint Bognár tűzte kapura 17 méterről, de Rockov elcsípte azt a jobb alsónál.

A hajrára érkezve úgy tűnt, nem lesz már gól, de a 89. percben a csereként beállt Ádám Martin eldöntötte a találkozót. Bertus szabadrúgása után a támadó 6 méterről a jobb sarokba, kialakítva az 1-0-s végeredményt.

A vereség a Fehérvárnak a bajnoki versenyfutás miatt is fájdalmas lehet, hiszen ezzel továbbra is 7 pontos előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszott Ferencváros.

A menesztett Bódog: “Ha szurkoló lennék, én is anyáznám az edzőt”, Bognár: “A Vidiben sokkal több van” – értékelések

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Paksi FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (Ádám M. 89.)

Paks: Hegedüs – Osváth, Szélpál, Böde, Szabó, Kulcsár (Csősz, 93.) – Bognár I.(Szakály D., 85.), Balogh, Bertus (Szendrei, 93.) – Haraszti (Nagy R., 70.), Sajbán (Ádám, 70.)

Fehérvár: Rockov – Bolla, Fiola, Musliu, Stopira – Funsho (Hangya, 67.), Nego, Nikolov, Houri (Géresi, 83.) – Zivzivadze (Pinto, 83.), Nikolics (Petrjak, 67.)


Korábban: Bp. Honvéd – MTK Budapest 2-2