Fotó: dvsc.hu

A korábbi NB I-es bíró a VAR-ról: "Jól debütált, de türelmesnek kell lenniük a szurkolóknak" - Horváth kritikájára is reagált

Szabó Zsolt szerint a Ferencváros és a DVSC tizenegyese is jogos volt, így összességében jól debütált a VAR az NB I-ben.
Nyikes Zoltán 2021. augusztus 4., szerda 14:16
Fotó: dvsc.hu
Szabó Zsolt szerint a Ferencváros és a DVSC tizenegyese is jogos volt, így összességében jól debütált a VAR az NB I-ben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. augusztus 4., szerda 14:16

Szabó Zsolt korábbi NB I-es játékvezető a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mondott véleményt arról, hogyan debütált a magyar élvonal nyitófordulójában a videóbíró.

– Alapvetően jól debütált a VAR, de nekünk szurkolóknak kicsit türelmesnek kell lenni, hiszen a játékvezetők is most tanulják a rendszert. Igaz, hogy egy nagyon hosszú felkészülési időszak végén vannak és izgatottan várták a VAR debütálását, de előfordulhat, hogy hosszabb ideig születik meg egy döntés, ilyenkor a szurkolók türelmetlenek lesznek. Voltak olyan esetek, amikor nehéz lett volna szabad szemmel kiszúrni egy szabálytalanságot, például a Ferencváros-Kisvárdán a Fradi számára megítélt tizenegyesnél, amikor valóban szabálytalanság történt, de nem volt az olyan óriási, mindenki számára látható, amit egyből be lehetett volna fújni. A játékvezető azonban helyesen a videóbíró javaslatára kiment a pálya szélére, megtekintette az esetet és jogosan megadta a büntetőt – kezdte a korábbi bíró.

Szabó Zsolt kitért a Budapest Honvéd–Debreceni VSC mérkőzésen történt 16-oson belüli kezezésre, ami után a VAR-t követően kiállították a hazaiak egyik védőjét és tizenegyest is kaptak a vendégek.

– A kezezés videóval vagy anélkül is rengeteg vitát generál. Az utóbbi években a FIFA próbálja finomítani ezt a szabályt, de nagyon sok olyan eset van, hogy ha az egyik kispadon ülök, akkor így magyarázom, ha a másikon, akkor meg úgy. Összességében a játékvezető helyes döntést hozott, amikor megadta a büntetőt az eset megtekintése után – foglalt állás Szabó.

A korábbi spori kitért a Honvéd-vezetőedző, Horváth Ferenc mérkőzés utáni kritikus nyilatkozatára is, aki szerint "százéves tradíciót szednek szét, és teljesen feleslegesen mesterkéltté teszi a VAR a labdarúgást."

– Lehet ilyet mondani, de manapság már mindenkinek a zsebében ott van az okostelefon, amiről 15-20 évvel ezelőtt szintén nem gondoltuk volna, hogy leveleket fogunk küldözgetni róla. A technika fejlődése az életünk velejárója – reagált Szabó Zsolt.

Olvastad már?
A Slavia gólvágója a Fradi-szurkolókról: "Át kell vészelnünk a ránk váró hangulatot" - ebben a legerősebb az FTC
A Slavia Praha támadója szerint nem véletlenül jutott be tavaly a BL-csoportkörbe a Ferencváros, amely teljes játékoskeretét komolyan veszik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz