Fotó: facebook.com/kecskemetite

NB I: Dzsudzsákék 4 perc alatt eldöntötték, ki legyen az új éllovas a bajnokságban

A DVSC 2-0-ra legyőzte a Kecskemétet vasárnap, az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómeccsén, így átvette a vezetést a bajnokságban. 
Dudás Gábor 2023. szeptember 3., vasárnap 21:25
Fotó: facebook.com/kecskemetite
A DVSC 2-0-ra legyőzte a Kecskemétet vasárnap, az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómeccsén, így átvette a vezetést a bajnokságban. 
Szerző: Dudás Gábor 2023. szeptember 3., vasárnap 21:25

I. félidő:

Mindkét csapat annak tudatában léphetett pályára vasárnap este, az előző bajnokság bronz- és ezüstérmesének összecsapásán, hogy ha nyer, hat (nem teljes) forduló után átveszi a vezetést az OTP Bank Liga tabelláján.

Ennek megfelelően mindkét csapat aktívan kezdte a találkozót, a KTE lesgólt is szerzett, de a vendégek kapujánál is akadtak bőven történések, miközben Megyerinek is volt komoly védenivalója, például a 34. percben, a friss válogatott kerettag (és ex-debreceni) Horváth Krisztofer 16 méteres lövésénél.

A mezőnyben a Loki irányított, de a lila-fehérek a játékrész hajrájában előnybe kerülhettek volna, ám Romanchuk óriásit mentett fejjel, Tóth Barna ziccerénél. Maradt a cseppet sem unalmas 0-0 a szünetre.

II. félidő:

Kicsit csendesebben kezdődött a helyzeteket illetően a második játékrész, amelynek a közepén aztán eldőlt a mérkőzés.

A 63. percben, egy nagy kecskeméti védelmi hibát kihasználva Loncar lőtt a jobb alsóba, Bárány megnyert párharcát és átadását követően (1-0). A 67. percben aztán Dzsudzsák indította remekül a meginduló Kusnyírt, aki 14 méterről, picit jobbról a jobb sarokba vágta a labdát úgy, hogy Varga kapus is beleért a labdába, de védeni már nem tudott (2-0).

A Loki "rohamgóljai" megtették a hatásukat, innentől kezdve az történt a pályán, amit a DVSC akart, miközben a vendégek inkább a keményebb belépőkkel és reklamálásokkal tűntek már csak ki.

Így végül összességében megérdemelt győzelmet aratott a - második félidőben mindenképpen - meggyőzőbb Loki, amely ezzel az élre állt az NB I-ben a válogatott szünet előtt.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

DVSC - Kecskemét 2-0 (Loncar 63., Kusnyír 67.)

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Romanchuk, Mojzis (Dreskovic, a szünetben), Manrique - Loncar, Lagator, Szécsi (Kiziridisz, 86.), Dzsudzsák (Ojediran, 94.), Bódi (Baranyai, 87.) - Bárány (Varga J., 91.)

KTE: Varga B. - Szűcs K., Belényesi, Szalai G. - Nagy K. (Májer, 67.), Szendrei (Zsótér, 61.), Vágó (Pálinkás. 84.), Szuhodovszki, Leoni (Zeke, a szünetben) - Tóth B. (Kiss B., 83.), Horváth K.

Korábban:

Mezőkövesd - Puskás Akadémia 1-3

ZTE - Ferencváros 2-6

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz