Fotó: twitter.com/KecskemetiTE

NB I: A Kecskemét véget vetett szörnyű sorozatának, a ZTE bánta

A Zalaegerszeg ellen szakadt meg a lila-fehérek hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.
Csakfoci.hu 2023. október 28., szombat 14:28
Fotó: twitter.com/KecskemetiTE
A Zalaegerszeg ellen szakadt meg a lila-fehérek hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 28., szombat 14:28

Az elmúlt hat bajnokijából ötöt elbukó Kecskemét (9.) a szintén nem túl jó formában lévő, a tabellán éppen mögötte elhelyezkedő, tizedik ZTE-t fogadta az NB I 11. fordulójának nyitómeccsén.

I. félidő

A második perc elején Szuhodovszki ívelt át egy szabadrúgást balról a hosszú oldal felé, ahol az érkező Szalai Gábor centikkel a kapu fölé bólintott. Később újfent Szalai próbálkozott fejjel, ezúttal egy lepattantó után továbbított a kapu fölé. A 14. percben Meszhi 22 méterről lőtt jócskán a kapu fölé. Az első ZTE-helyzet Mance előtt adódott, ő Meshack indítását követően, a 16-oson belülről lőtt az oldalhálóba. A 33. percben Varga fogta Mance fejesét.

A 36. percben aztán megtört a jég, Horváth Krisztofer csinált egy cselt a jobb szélen, ballal középre adott, ahol az érkező Tóth Barna megelőzte Dombót, és négy méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-0). A félidő 45. percében Szűcs jobb oldali beadását Tóth ötről, középről a léc alá bólintotta volna, ám Dombó hatalmasat vetődve védett. A négy perces ráadás utolsó másodperceiben ismét Horváth K. cselezgetett szépen, ezúttal a bal oldalon indult meg, majd ballal adott középre, ahol az előre húzódó Szabó Alex érkezett, és a bal alsóba lőtt, így 2-0-ra a KTE vezetett az első játékrészt követően.

II. félidő

A fordulást követően a két gólpasszt is kiosztó Horváth tüzelt fölé egy visszakészítés után. A második félidő első felében a hazaiak őrizték előnyüket, a zalaiak pedig hiába cseréltek kettőt is a szünetben, nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe. A 66. percben Szuhodovszki szabadrúgásból próbálkozott, de lövése fölé szállt. A 72. percben aztán végleg eldöntötte a három pont sorsát a Kecskemét: a csereként beállt Zeke Márió jobbal, kissé balról tekert a bal alsóba 14-15 méterről (3-0).

A 78. percben Klausz lövése után Meszhi kezéről pattant szögletre a labda, a VAR jelzett a játékvezetőnek, aki megnézte az esetet, és végül - jogosan - büntetőt ítélt. A 11-est Mance magabiztosan, félmagasan a kapuba lőtte (3-1). A 88. percben Szűcs lódult meg a jobb oldalon, majd Pálinkás irányába tekert, aki a rövid saroknál érkezett, és Dombó ölébe bólintott.

A vége maradt a 3-1, így a Kecskemét hat nyeretlen bajnoki (amelyből ráadásul ötöt elbukott) után szerzett ismét három pontot az élvonalban.

NB I, 11. forduló

Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE 3-1 (Tóth B., 36., Szabó A., 45+4., Zeke, 72., ill. Mance 82. - 11-esből)

KTE: Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Szűcs, Meshki, Vágó, Leoni (Zeke, 68.) - Szuhodovszki (Zsótér, 68.) - Tóth B. (Pálinkás, 77.), Horváth K. (Iyinbor, 96.)

ZTE: Dombó - Todoroski (Huszti, a szünetben), Safranov (Szalay, 69.), Evangelou, Csóka (Sajbán, 85.) - Kovács B. (Németh D., 79.), Bedi - Szendrei, Croizet, Meshack (Klausz, a szünetben) - Mance

Olvastad már?
NB I: A Vidi Kalmár és Fiola nélkül is kiütötte a zsinórban harmadik meccsét elbukó Diósgyőrt
Váratlanul sima lett a Fehérvár-Diósgyőr mérkőzés, amelyet a vendégek kilenc emberrel fejeztek be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz