Fotó: fehervarfc.hu

NB I: 95. perces góllal szerezte meg az első pontját a Vidi

Közel volt a fehárváriak negyedik veresége a bajnokságban, de Katona Mátyás hosszabbításban szerzett találata egy pontot ért.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 18., péntek 19:59
Fotó: fehervarfc.hu
Közel volt a fehárváriak negyedik veresége a bajnokságban, de Katona Mátyás hosszabbításban szerzett találata egy pontot ért.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 18., péntek 19:59

Fejér megyei rangadóval indult az NB I 4. fordulója, a még veretlen, legutóbb a Ferencváros otthonából három ponttal távozó Puskás Akadémia fogadta a nulla ponttal az utolsó helyen álló Fehérvárt, amely kezdőcsapatában először kapott helyet a nemrégiben igazolt Kalmár Zsolt, valamint az éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Tóth Balázs.

1. félidő

A 11. percben máris vezetést szerzett a Puskás Akadémia: a mostani szezont parádés formában kezdő Colley a jobboldalon kicselezte Spandlert és megkerülte Fiolát, majd lapos beadása tökéletes volt a hosszún érkező Plseknek, aki 11 méterről a bal alsóba tekert, 1-0 - ide kattintva tekinthető meg a gól videón.

Hat perccel később Colley ezúttal a baloldalon verte át a védőket, középre adása után Levi lövését védte Tóth, a kipattanó Corbu elé került, ő azonban 5 méterről, nagy helyzetben nem találta el jól a labdát. Az első komolyabb Vidi-próbálkozásra a 31. percig kellett várni, ekkor Kodro jobb alsóba tartó löketét ütötte szögletre Markek. Egy percre rá ismét nagyon közel állt a gólhoz a Puskás, Colley kapott a jobbszélen, a leshatáron egy remek indítást, majd Deybi Florest megkerülve és lefutva betört középre és a jobb alsóba tartó lövését Tóth védte lábbal.

A 39. percben aztán a semmiből egyenlített a Vidi: Kalmár balról érkező szabadrúgását Kodro csúsztatta meg középen, a labda a felső kapufáról pattant éppen hogy csak a gólvonal mögé, Andó-Szabó játékvezető pedig nem azonnal, hanem csak néhány másodperccel később ítélt gólt, később pedig a VAR is úgy látta, hogy áthaladt a gólvonalon a játékszer, 1-1.

2. félidő

A szünet után is a Puskásé volt az első helyzet, ezúttal Levi két csel után középről kitette a labdát Slagveernek, akinek 12 méteres lövését védte lábbal Tóth. Az 55. percben ismét Colley okozott bonyodalmakat a Vidi hátvédeinek, most Deybi Flores és Spandler között lépett ki, de Tóth jól jött ki a kapujából és elakadt benne a labda.

A 74. percben Brandon balról érkező beadása Fioláról Colley elé pattant, aki azonban közel került Tóth-hoz, így nem tudta eltenni a kapus mellett a labdát. Egy minutummal később ismét a Puskásé volt az előny: Slagveer verte meg a jobboldalon Fiolát, majd középre gurítása után Plsek lövése megpattant Serafimov lábán, és a bal alsóban kötött ki - Tóth még picit hozzáért, de nem tudott reagálni a kissé irányt változtató lövésre, 2-1.

Az utolsó 15 percben négy cserével is próbálta felrázni csapatát Bartosz Grzelak vezetőedző, Karamoko és Szabó Levente is a támadósorba érkezett, ám igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni a Vidi, sőt, kisebbeket sem.

A 8 perces hosszabbítás viszont ennél jóval eredményesebb volt, a 95. percben ugyanis Schön passza után Katona Mátyás lőtt 15 méterről, a labda pedig Gollán irányt változtatva a bal alsóban kötött ki, 2-2.

Ez a gól a végeredményt jelentette, a Vidi megszerezte első pontját a mostani kiírásban.

NB I, 4. forduló

Puskás Akadémia-MOL Fehérvár FC 2-2 (Plsek 11., 76., ill. Kodro 39., Katona 95.)

Puskás: Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon - Batik, Plsek - Levi (Favorov, 78.), Corbu (Komáromi, 65.), Slagveer (Gruber, 85.) - Colley.

Vidi: Tóth B. - Csongvai (Karamoko, 80.), Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 80.) - Deybi Flores (Pinto, 80.), Christensen (Szabó L., 85.) - Schön, Kalmár (Pető, 72.), Katona - Kodro.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz