"Mi a gond, mester?": Moniz interjú közben hívta oda magához Csercseszovot - edzői értékelések

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Angyalföldön, Felcsúton és Zalaegerszegen. Ertékelések.
Dudás Gábor 2023. március 19., vasárnap 23:10
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Angyalföldön, Felcsúton és Zalaegerszegen. Ertékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. március 19., vasárnap 23:10

VASAS FC - PAKSI FC 2-3

Bővebben itt!

Kondás Elemér (Vasas): - Sajnos olyan gólokat tudunk kapni, mint amiket a mai nap folyamán is láthattunk, a helyzeteinket pedig nem igazán tudjuk berúgni. Az dicséretes, hogy a csapat visszajött a mérkőzésbe, de a Paks minden hibánkat abban a pillanatban kihasználta. Vegyük sorba: az első gólnál Hahn Jani simán le tudta venni öt méterről a labdát, majd be tudta lőni, a másodiknál meg várjuk, hogy majd kirúgja az ellenfél a labdát, de ők nem ezt a megoldást választották, a harmadiknál pedig eladjuk a labdát 30 méterre, Dani meg egyből gólt szerzett belőle. Próbáltunk cserékkel változtatni, vissza is tudtunk jönni, de elfogyott az idő... (vasasfc.hu)

Bognár György (Paks): - Simább lehetett volna.

Kétgólos előnynél a sárga lapja miatt lehoztam Papp Kristófot, hogy legközelebb is a pályán lehessen. Nagyon jól játszott, korán cseréltem, e tekintetben hibáztam.

Azt éreztem, olyan területeink nyílnak, amiben Harasztiék fel tudják szedni a labdákat, és további gólokat szerzünk. A középpályánk azonban átjáróház lett, ami nem nézett ki jól, szoros is lett a vége. A játékkal az egész mérkőzésen nem voltam kibékülve, ugyanakkor a labdaszerzésekkel, a felfogással, a hozzáállással maximálisan. Hiába volt sok labdánk, minőségileg nem tudtunk mit kezdeni velük. Hahn jól játszott, kényszerből kellett cserélnem a szünetben, kisebb izomsérülése lett, nem akartam kockáztatni. Fontos volt a mai győzelem, hogy nézett volna ki, ha a szezonban egyszer sem győzünk a Vasas ellen, így nyugodtabbak vagyunk. A céljaink megvannak, csak a bajnokságra kell már koncentrálnunk, minél előrébb szeretnénk végezni, de a mai meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Most jó helyen állunk a tabellán, és ha a következő találkozóink is így sikerülnek, szép szezonunk lehet. (paksifc.hu)

PUSKÁS AKADÉMIA - ÚJPEST FC 5-1

Bővebben itt!

Hornyák Zsolt (PAFC): - Ideálisabb mérkőzést nem is tudtam volna elképzelni eredményben és játékban sem.

Az első félidőben egyértelműen uraltuk a pályát, a kis idegesség amiatt volt nálam, hogy már ekkor el kellett volna dönteni ezt a mérkőzést, mert diktáltuk a tempót, jól letámadtuk az ellenfelet, megfojtottuk azt a játékstílust, amit a Ferencvárosnál is elkezdtünk. Nagyon erősen nézett ki a csapat a pályán, épp úgy, mint a ferencvárosi mérkőzésen.

Több helyzetet is kialakítottunk, de az ellenfél kapusa hárítani tudott. A második félidő első tíz percében visszahúzódtunk érthetetlenül, pedig megbeszéltük, hogy úgy kezdjük a második játékrészt is, ahogy az elsőt abbahagytuk. Aztán úgy 60-65 perc után megint beindult a gépezet. Sok labdát tudtunk megtartani, vagy fölhozni Colley-n keresztül és visszapasszokból,  ebből aztán voltak indítások és egy pár zseniális befejezés is. Lehetett látni, hogy a játékosaim élvezték a játékot, gratulálok a csapatmunkához nekik, és örülök neki, hogy Colley is megmutatta a jobbik arcát. Sajnos az a gondom vele, hogy késik az edzésekről például, de tud nagyon jó játékos lenni és segíteni a csapaton. Épp tegnap beszéltem vele négyszemközt, és megkértem őt, hogy figyeljen oda, jöjjön időben, inkább tizenöt perccel korábban, mint később. De mellette kiemelném a csapatmunkát és a többi játékost is. 

Milos Kruscic (Újpest): - Én magam sem ismertem rá a saját csapatomra, egyáltalán nem számítottam arra, hogy ilyen lesz ez a mai mérkőzés. Szerintem már a kezdet kezdetétől bajban voltunk, elsősorban hiányzott belőlünk az energia, nem voltunk kellőképpen agresszívak, és nem tudtuk a csatáraikat sehogy sem levédekezni, a hátsó alakzat nagyon gyengén teljesített, minden párharcot elbuktunk. A félidőben változtattam a játékunkon, és jól is kezdtük a második félidőt, egy kicsit jobban alakult a meccs képe, volt egy pár jó lehetőségünk is. Szerettem volna még rátenni egy lapáttal, újabb friss játékosokat behozni, közben figyelnem kellett azokra is, akik korábban sérültek voltak, és még nem tudnak kilencven percet lehozni, például Kastratira vagy Mackra.

A második gól után úgy érzem, hogy elindult az összeomlás, és gyakorlatilag totális vereséget szenvedtünk, egyáltalán nem könnyű így kikapni.

Most a válogatott szünetet arra fogjuk használni, hogy összeszedjük magunkat, a mostani sérült játékosokat felerősítsük, újraépítsük a csapatot, és a következő otthoni Zalaegerszeg elleni meccsre készen álljunk. (M4 Sport)

ZTE - FERENCVÁROS 1-0

Bővebben itt!

Ricardo Moniz (ZTE): "Mi a gond, mester? Gyere ide mellém! Akarsz kezdeni?" - a győztes hazaiak szakvezetője interjú közben magához hívta az ellenfél edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot, hogy készüljön közösen a beszélgetés az M4 Sporttal, de az FTC trénere - bár odaállt kollégája mellé - hagyta, hogy a holland értékeljen először.

- Most három pihenőnap következik a csapatnak, aztán felkészülünk a további feladatokra.

Azt látni kell, hogy egy sokkal nagyobb büdzsével rendelkező Ferencváros ellen léptünk pályára, ami egy nehéz szituáció. Annak kellene lennie az általános elképzelésnek, hogy 80 százalékban a saját utánpótlásban felnevelt játékosoknak kellene játszani, ez lenne előremutató, nem a sok légiós. 

A Paks ellen a harmadik meccset játszottuk hét napon belül, nagyon sok sérültünk, betegünk is volt korábban. Természetesen el akarjuk érni azt, hogy egy héten belül három meccsen is képesek legyünk így letámadni, de még nem tart ott a csapat, ma viszont mindenképpen jár a gratuláció a fiúknak. (M4 Sport)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Tudtuk jól, hogy Zalaegerszegen sosem játszunk könnyű mérkőzéseket, úgyhogy egy nehéz találkozóra számítottunk. Azt is nagyon jól tudtuk, hogy az ellenfél milyen stílusú játékot képvisel, szeretnek nyomást gyakorolni, szeretnek hosszú labdákkal operálni, és erősek a párharcban, erre is készültünk. Azt hiszem, harmadjára, vagy negyedjére vagyunk itt mindig hasonló stílussal játszanak. Úgy gondolom, hogy az nagyon szerencsétlen volt, hogy az első félidő utolsó percében magunkra húztuk az ellenfelet és engedtünk nekik egy gólt. A második félidőben nem sikerült fordítanunk az eredményen, és úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben a szerencse sincs mindig mellettünk.

Én nem láttam, hogy veszekedtek volna egymással a pályán a játékosaim, úgy gondolom, az alapvetően az, hogy a játékosok beszélnek, és akármilyen módon kommunikálnak egymással, az egy jó dolog. Én is beszélek a játékosokkal...

A labdarúgás nem létezik hibák nélkül, minden esetet nyugodtan kell kielemeznünk. Nagyon hosszú héten vagyunk túl, összesen négy mérkőzést játszottunk, azokból kettőt a Leverkusennel, kettőt a magyar bajnokságban. Nagyon megterhelő időszak volt. Annak örülök, hogy senki nem sérült meg az eddigiek mellé, de ettől függetlenül is nagyon sok a sérültünk. (M4 Sport / csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz