Fotó: ujpestfc.hu

Mészöly-ügy: Az Újpest szembeszáll az MLSZ-szel és a végsőkig hajlandó elmenni - hivatalos közlemény

A döntést elfogadhatatlannak tartják a lila-fehér klubnál, azt pedig, hogy mindez az MK-mérkőzésük napján lett hivatalos, méltatlannak.
Budai László 2024. február 29., csütörtök 16:20
Fotó: ujpestfc.hu
A döntést elfogadhatatlannak tartják a lila-fehér klubnál, azt pedig, hogy mindez az MK-mérkőzésük napján lett hivatalos, méltatlannak.
Szerző: Budai László 2024. február 29., csütörtök 16:20

Amint arról mi is beszámoltunk, az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) 1+2 hónapra szóló eltiltással sújtotta az Újpest vezetődzőjét, Mészöly Gézát a DVTK elleni bajnokit követően tett nyilatkozata miatt. A tréner így a teljes márciust kihagyhatja, ami a meccseket illeti, és ha újabb kihágást követ el, még két hónapra elmeszelheti a szövetség. Mészöly már ma este, a Paks elleni Magyar Kupa-találkozón sem lehet ott a kispadon.

Az eltiltás után a lila-fehér klub hivatalos közleményben reagált, amelyet változtatás nélkül olvashattok alább.

Az Újpest közleménye

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának mai – 2024.02.29. – ülésén hozott döntését Mészöly Gézával szemben az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja! A klub továbbra is azon a véleményen van, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, a FEB által kiszabott büntetést pedig aránytalannak és a szabály szellemével tökéletesen ellentétesnek tartja.

Az a tény pedig, hogy mindezt egy hivatalos mérkőzés napján, ami a MOL Magyar Kupa-továbbjutásról dönt, és amely mérkőzés alapjaiban határozhatja meg Klubunk további hónapjait és az egész szezon sikerességét, méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek gondoljuk. Az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni. Megkérjük a Szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki minél többen a vasárnapi, Fehérvár FC elleni mérkőzésre, sportszerűen bíztassuk a csapatot, hogy ebben a helyzetben is érezzék a támogatást, mert együtt kell megoldanunk a jelenlegi helyzetet! A döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni.

Az MLSZ 1+2 hónapra eltiltotta az Újpest edzőjét, Mészöly Gézát a „fekás” nyilatkozata miatt. Egyetértesz a döntéssel? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Rossi magyar segítőjének vallomása: "Ott játszottam az életemmel rendesen" - őszinte interjú a válogatottról, a tiszteletről és a rák legyőzéséről
Kövesfalvi István (becenevén Kavics) 2019-ben, Marco Rossi érkezését követően lett a magyar A-válogatott kapusedzője, de jelenleg az U15-ös és az U16-os nemzeti együttesek munkáját is segíti, ugyanebben a szerepkörben. Az 55 éves szakember a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt az itthoni kapusképzésről, felelevenítette pályafutása egyik leghajmeresztőbb történetét, de kitért arra is, ki veheti át majd egyszer a stafétát a magyar válogatott kapujában Gulácsitól és Dibusztól. Kövesfalvi szerint néha ma már olyan dolgokat is megengednek maguknak a fiatalok, amikért ők hatalmas nyaklevest kaptak volna, mindemellett elmondta, miért csak 28 évesen lett NB I-es kapus, valamint őszintén beszélt a hererákkal lezajlott nagy küzdelméről is. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz