Fotó: ujpestfc.hu

Mészöly hosszú eltiltása már hivatalos: "Rasszista tartalmú nyilatkozat" az ok

Az MLSZ hivatalosan is közzétette Mészöly Géza 1+2 hónapra szóló eltiltását a saját játékosára tett megjegyzése miatt.
Csakfoci.hu 2024. február 29., csütörtök 15:09
Fotó: ujpestfc.hu
Az MLSZ hivatalosan is közzétette Mészöly Géza 1+2 hónapra szóló eltiltását a saját játékosára tett megjegyzése miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 29., csütörtök 15:09

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a csakfoci.hu a Nemzeti Sporthoz hasonlóan úgy értesült, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) 1+2 hónapra szóló eltiltással sújtotta az Újpest vezetődzőjét, Mészöly Gézát a DVTK elleni bajnokit követően tett nyilatkozata miatt. A tréner így a teljes márciust kihagyhatja, ami a meccseket illeti, és ha újabb kihágást követ el, még két hónapra elmeszelheti a szövetség. Mészöly már ma este, a Paks elleni Magyar Kupa-találkozón sem lehet ott a kispadon.

A döntés közben hivatalosan is nyilvánosságra került, az mlsz.hu számolt be róla:

FEB tárgyalás megtartása után Mészöly Géza vezetőedzőt (Újpest FC) a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés után tett rasszista tartalmú nyilatkozatáért 2024. február 29-től kezdődően 3 hónap időtartamra eltiltja a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

A FEB a 3 hónapos eltiltást részben felfüggeszti oly módon, hogy az eljárás alá vont sport szakembernek az első hónapot le kell töltenie, míg a fennmaradó két hónap végrehajtását a FEB 6 hónapra felfüggeszti. A FEB a felfüggesztett 2 hónap végrehajtását akkor rendeli el, ha Mészöly Géza a felfüggesztés időtartama alatt újabb fegyelmi vétséget követ el

- írja a szövetségi portál.

Az MLSZ 1+2 hónapra eltiltotta az Újpest edzőjét, Mészöly Gézát a „fekás” nyilatkozata miatt. Egyetértesz a döntéssel? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Rossi magyar segítőjének vallomása: "Ott játszottam az életemmel rendesen" - őszinte interjú a válogatottról, a tiszteletről és a rák legyőzéséről
Kövesfalvi István (becenevén Kavics) 2019-ben, Marco Rossi érkezését követően lett a magyar A-válogatott kapusedzője, de jelenleg az U15-ös és az U16-os nemzeti együttesek munkáját is segíti, ugyanebben a szerepkörben. Az 55 éves szakember a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt az itthoni kapusképzésről, felelevenítette pályafutása egyik leghajmeresztőbb történetét, de kitért arra is, ki veheti át majd egyszer a stafétát a magyar válogatott kapujában Gulácsitól és Dibusztól. Kövesfalvi szerint néha ma már olyan dolgokat is megengednek maguknak a fiatalok, amikért ők hatalmas nyaklevest kaptak volna, mindemellett elmondta, miért csak 28 évesen lett NB I-es kapus, valamint őszintén beszélt a hererákkal lezajlott nagy küzdelméről is. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz