Fotó: ujpestfc.hu

Mészöly 12 és fél év után készül újra bajnoki meccsre az Újpest kispadján: „Ez ne nagyképűségbe menjen át, hanem önbizalomtól duzzadó játékba”

Az Újpest már Mészöly Géza vezetésével készül a vasárnapi Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokira. Az új szakvezető szeretné feloldani a görcsöt, abban bízik, hogy csapata felszabadultan, ugyanakkor fegyelmezetten játszik majd.
Csakfoci.hu 2024. február 11., vasárnap 11:09
Fotó: ujpestfc.hu
Az Újpest már Mészöly Géza vezetésével készül a vasárnapi Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokira. Az új szakvezető szeretné feloldani a görcsöt, abban bízik, hogy csapata felszabadultan, ugyanakkor fegyelmezetten játszik majd.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 11., vasárnap 11:09

Mészöly Géza 2011 után készítheti fel újra NB I-es bajnoki mérkőzésre az Újpestet. Vasárnap 14:45-től a Diósgyőr lesz a lilák ellenfele.

- Tetszett a játékosok hozzáállása, ahogy az új stábot fogadták, nagyon koncentráltak voltak az edzéseken – kezdte Mészöly az ujpestfc.hu-nak. - Futballozni csak érzelmekkel lehet, de nagyon fontos a fegyelmezettség is. Fel kell őket szabadítani a görcsből, ami a sikertelen időszak után bennük van. Minden várakozásomat felülmúlta, ahogy a szurkolók fogadtak, sokkal tartozom nekik. Libabőrös érzés, ugyanakkor érzem a felelősséget, nem elég csak jópofizni, nagyon sokat kell dolgoznunk és aztán futballozni.

Az új vezetőedző elmondta, milyen Újpestet szeretne látni.

- Nagyon odaadó és bátor Újpest kell. Sokszor hangsúlyozták nekünk, hogy mi vagyunk az Újpest. Ez ne nagyképűségbe menjen át, hanem önbizalomtól duzzadó játékba. Elvárható, hogy higgyünk magunkban, hittel lelkesedéssel kell kimennünk a pályára, alapelvárás, hogy nincs elveszett labda. Ilyen felfogású csapatra van szükség, ugyanakkor játszani is kell.

Ezt a kettősséget akarom átadni, ami nehéz lesz. Mosolyogni és nagyon fegyelmezettnek lenni, azt marha nehéz megcsinálni, de erre kell törekedni.

Az ellenfél térfelén is labdát kell szereznünk. Tudom, hogy az egyensúlyt meg kell tartanunk a védekezés és a támadás között. Erre lehet számítani majd Diósgyőrben, egy megalkuvást nem tűrő játékra lesz szükség, az első pillanattól az utolsóig fókuszáltan a győzelem reményében leszünk a pályán.

Mészöly beszélt a tervekről is.

- Nem szeretem ezt a kétszámjegyű pozíciót, felfelé kell mennünk. A szezon első felében már bizonyított a csapat, hogy mire képes, most fontos, hogy egy kis lökés, egy kis összefogás legyen. Mindenki azt várja, hogy legyen egységes, szerethető Újpest, és a legfontosabb, hogy győzelmeket, pontokat tudjon szállítani a csapat.

Olvastad már?
NB I: Zsinórban ötödjére kaphat ki Mészöly az Újpesttel - nem csak a csapat rossz szériáját kell megtörnie
Az Újpestre visszatérő szakember legutóbb négy vesztes bajnokit követően távozott a negyedik kerületiektől.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz