Fotó: ztefc.hu

Megvan, ki lehet a ZTE új edzője: "Jó esélyei vannak" Sallói szerint

Sallói István szerint Márton Gábornak "jó esélyei vannak" arra, hogy átvegye az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának kispadját.
Csakfoci.hu 2023. november 12., vasárnap 18:33
Fotó: ztefc.hu
Sallói István szerint Márton Gábornak "jó esélyei vannak" arra, hogy átvegye az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatának kispadját.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 12., vasárnap 18:33

A ZTE sportigazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta: benne volt a levegőben, ugyanakkor valamennyire meglepte a vezetést, hogy Boér Gábor vezetőedző az MTK Budapest elleni pénteki, 2-0-s vereség után felajánlotta lemondását.

- Elég sikertelen szériában voltunk, és ez egy olyan fordulópont lehetett volna, ami átlendíthette volna a csapatot - fogalmazott Sallói István, hozzáfűzve: a vezetőedzőt is felőrölte a sikertelenség, emiatt döntöttek úgy, hogy megpróbálnak friss impulzust adni a csapatnak.

Boért április 24-én nevezték ki vezetőedzőnek, akkor Lendváról, testvéregyüttestől helyezte át székhelyét ismét Zalaegerszegre. Az előző szezonban többek között ő irányította a csapatot a történelmi sikert hozó MOL Magyar Kupa döntőben. Ebben az idényben viszont 13 forduló alatt csak 11 pontot szerzett a ZTE, ezzel a tizedik helyen áll úgy, hogy két üldözője közül a Mezőkövesd egy találkozóval kevesebbet játszott.

- Számunkra nagyon szomorú, mikor edzőt kell váltani, azt érezzük Végh Gábor tulajdonos úrral, hogy ez a mi hibánk is, mert együtt akarjuk ezt megoldani, nem lehet egy ember nyakába varrni ezeket a dolgokat - fogalmazott Sallói, rámutatva: nem a tréner kérte, hogy az átigazolási szezonban adják el a védelmet. Gazdasági megfontolásokból, illetve a játékosok kérésére történtek az eladások, amelyekkel Boér Gábor került nehéz helyzetbe.

A sportigazgató elárulta: a posztra három jelöltjük volt, még a vasárnapi nap folyamán lezárhatják a tárgyalásokat az elsőszámú jelölttel, akit akár már hétfőn bejelenthetnek. Arra a kérdésre, hogy a korábban a klubot már irányító Márton Gábor-e az esélyes a kispadra, Sallói azt felelte:

jó esélyei vannak.

Előre tekintve Sallói elmondta, ki fogják használni a téli átigazolási időszakot az új edző elképzelései alapján. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz