Fotó: fradi.hu

Máté Csaba Lisztesről: "Meglátjuk, hogy meddig marad nálunk"; Vidi: "Még nem volt ilyen játékosom" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Debrecenben, a Groupama Arénában és Székesfehérváron. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. augusztus 28., hétfő 8:55
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Debrecenben, a Groupama Arénában és Székesfehérváron. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. augusztus 28., hétfő 8:55

DVSC - MTK BUDAPEST 1-3

Részletes beszámoló a mérkőzésről itt!

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Elsőként szeretnék gratulálni az MTK-nak a győzelemhez, végeredményben úgy gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet, de az első benyomásom az az, hogy mi ajándékként adtuk nekik ezt a mai győzelmet, és a hibáink döntötték el a mai mérkőzést, amikért meg is büntettek minket. 1-0 után, amikor már két gólt kaptunk, mentálisan nagyon nehéz volt visszajönni, és ezt tovább nehezítette az időjárás is. Nem szeretnék senkire sem ujjal mutogatni, hogy ki volt az, aki ma hibázott, hanem el kell fogadnunk ezt, a lényeg az, hogy tudjuk csökkenteni ezeket a hibákat, és a következő mérkőzést már meg tudjuk nyerni. Folytatnunk kell a játékunkat ugyanazon a módon, ahogyan eddig is tettük, és ugyanolyan győzelmi vággyal kell pályára lépnünk, én ugyanúgy hiszek a csapatban. A második félidőt jól kezdtük, volt néhány taktikai változtatás a szünetben, de a harmadik gól eldöntötte a mérkőzést. A fő problémáink a 16-oson belül voltak, a befejező passzokkal nem tudtunk jó döntéseket és megoldásokat hozni, ezért nem tudtunk több gólt sem rúgni. Azzal a mondattal szeretném befejezni az összegzésemet, hogy soha nem vagyunk annyira jók, mint amennyire dicsérnek minket egy győzelem után, és annyira rosszak sem vagyunk, mint amennyire kritizálnak egy vereség után.

Meglátjuk, hogy mi lesz az elkövetkezendő napokban, ahogyan azt valószínűleg tudják, Dorian Babunski egy másik klubbal folytat jelenleg tárgyalásokat, de nem tudom a részleteket, és minden a vezetőségen múlik, de természetesen megpróbáljuk megerősíteni a csapatot a saját kereteinken és limiteinken belül.

Horváth Dávid (MTK): - Eddig is megvoltak a lehetőségeink és a támadásaink ahhoz, hogy ennyi gólt szerezzünk, de ma nagyon hatékonyak és koncentráltak voltunk, ennek köszönhető, hogy háromszor is betaláltunk. Annak különösen örülök, hogy mind a három gól különböző játékszituációkból született. Stabilak vagyunk, akármi is történik, egy bekapott gól vagy mondjuk becsúszik egy pontvesztés, ugyanolyan kiegyensúlyozottak próbálunk lenni. Ez hozhatja meg nekünk a jövőben is szerintem a pluszpontokat. Németh Krisztián nagy munkát végzett a védekezést illetően is, nagyon odatette magát, de a tartalékai neki is végesek, újítani kellett a lecserélésével. (M4 Sport)

FERENCVÁROS - PAKSI FC 6-1

Részletes beszámoló a mérkőzésről itt!

Máté Csaba (FTC): - Mindennel sosem vagyunk elégedettek, de azt azért mondhatjuk, hogy ezen a mai meccsen már nagyon sok minden jól sikerült, különösen az első félidőben. Lendületesen játszottunk, kihasználtuk a gyorsaságunkat. Jó ütemben indultunk be, illetve egyéni akcióink is kialakultak, és külön öröm, hogy pontrúgás után két gólt is szereztünk. Ennek volt köszönhető a félidei nagy különbségű vezetés, amit második játékrészben sikerült megtartani. Mindig számolni kell azzal, hogy mi fog történni a következő mérkőzésen vagy akár a hétvégi mérkőzésen, kinek gondolsz játéklehetőséget adni, kinek kellene pályára lépni, kinek kellenek játékpercek, mert hiányoznak neki. Most például Tokmac már szenvedett a végén, de neki fontos az, hogy végigjátsszon egy mérkőzést, hiszen fizikálisan vissza kell, hogy térjen arra a szintre, ahol volt korábban. Aki valaha futballozott, az tudja, hogy nem egyszerű játszani egy 6-1-es vezetésnél, de bárcsak ílyen lenne minden mérkőzésünk, de ilyen talán egyszer adódik a bajnokságban tíz év alatt - mondta az FTC szakvezetője, aki megkapta azt a kérdést, hogy a Németországból keresett Lisztes Krisztiánra a jövő hétvégén számíthat-e még?

Arról szerintem teljesen fölösleges beszélni, hogy nekem mik a terveim, hiszen a klubnak van erről egy elképzelése. Én természetesen szeretném, ha Krisztián továbbra is nálunk játszana, de kérdés, hogy ő mit akar, van-e érdeklődő, annak mik a szándékai, úgyhogy ebben kár előre szaladni. Örülünk neki, hogy ő itt van. És meglátjuk, hogy meddig marad nálunk.

Bognár György (Paks): - Lehet, hogy egy kicsit nagyobb volt a kabát, mint gondoltuk. Több focira számítottam a saját csapatom részéről. A védekezésünk erősen sántított, különösen a pontrúgásoknál. Szokatlan volt, hogy három-négy pontrúgás után is az ellenfél szerzett gólt a kavarodásokból. Szinte minden kapura lövésükből gól született. Van ilyen sajnos, ezek is mi vagyunk. Majd jövő héten megfordítjuk. Nem hiszem, hogy a hozzáállással lett volna gond. Ahhoz, hogy labda felé védekezzünk, és agresszívan játsszunk, ahogy mi szoktunk, ütközni is kell. Ha minden egyes párharcból a Fradi jön ki győztesen, magyarul tisztán továbbadták a labdákat, mi mindig lemaradtunk, és a futógyorsaság kezdett dominálni, abban mi alulmaradunk. Tehát több párharcot kellett volna nyerni, több ütközésnek kellett volna ahhoz, hogy a Fradi ne bontakozzon ki, bár még akkor is ott maradnak a pontrúgások, amik ma gondot okoztak. A második félidőt le kellett menedzselnünk úgy, hogy maradjon meg ez a tisztes távolság a két csapat között, és ne legyen több... (paksifc.hu)

FEHÉRVÁR FC - MEZŐKÖVESD 2-0

Részletes beszámoló a mérkőzésről itt!

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Az elejétől a végéig kontrollálni tudtuk a mai találkozót. Fontos mérkőzés volt ez számunkra, mert volt már pár jó teljesítményünk a szezonban, pontokban ez viszont eddig még nem mutatkozott meg a találkozó előtt. A játékosok betartották a meccs előtti terveket, beszéltünk többek között a támadásból védekezésbe való visszarendezésről, amely jól működött. Úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, hogy mikor szerezzük meg a vezetést, ez végül a hajrában sikerült. Ezt követően nagyon tetszett, ahogy 1-0 után folytattuk a mérkőzést, összeségében pedig egy nagyon jó teljesítményt láthattunk ma a csapattól. A cseréktől azt kértem, hogy tartsák magukat az eredeti játéktervhez. Kastratitól pedig még annyit, hogy menjenek be a tizenhatoson belülre a labdát, hiszen Kodro és Szabó Levente személyében két jó felépítésű csatár várja a beadásokat. Mindenképpen pozitívum a jövőre nézve, hogy a cserék jól tudnak beszállni a meccsbe.

Kalmár Zsoltnak nagyon jó hatása volt a csapatra. Jó játékos, úgy tűnik, mintha ezer éve itt focizna, pedig ez csak a második meccse volt kezdőként. Ez egy minőségi játékos ismérve. Ráadásul, ahogyan ma is láthattuk, a pontrúgásai is életveszélyesek, pályafutásom alatt még nem volt ilyen játékosom, aki így tudta volna berúgni a szabadrúgásokat és szögleteket. (fehervarfc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szerintem az látszott, hogy mi volt a tervünk a meccsen, az egyértelmű volt a kezdés előtt is, hogy a Vidi dominálni fogja hazai pályán a mérkőzést. Mind a két kapott gólunk előtt nekünk volt nagy lehetőségünk, és azt is sajnálom, hogy éppen egy pontrúgás pecsételte meg a sorsunkat. A küzdőszellemet viszont ki tudom emelni, de az tény és való, hogy még építkeznünk kell, hogy eredményesebbek legyünk. (fehervarfc.hu)

Olvastad már?
Erősített a Puskás Akadémia: Nemrég NB I-es csapat ellen is játszott a válogatott szélső
Finn válogatott játékossal erősített a Puskás Akadémia, négy évre írt alá Mikael Soisalo.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz