Fotó: fehervarfc.hu

NB I: A Vidi az alsóházi rangadón szerezte meg az első győzelmét - videó

Két hajrábeli góllal győzte le a Fehérvár a Mezőkövesdet az OTP bank Liga 5. fordulójának zárómeccsén, megszerezve első sikerét a bajnoki idényben. A matyóföldiek viszont nyeretlenül állnak a tabella végén.
Dudás Gábor 2023. augusztus 27., vasárnap 21:25
Fotó: fehervarfc.hu
Két hajrábeli góllal győzte le a Fehérvár a Mezőkövesdet az OTP bank Liga 5. fordulójának zárómeccsén, megszerezve első sikerét a bajnoki idényben. A matyóföldiek viszont nyeretlenül állnak a tabella végén.
Szerző: Dudás Gábor 2023. augusztus 27., vasárnap 21:25

I. félidő:

Az első félóra nem sok komoly helyzetet hozott a két eddig nyeretlen csapat meccsén, mindössze a nyáron igazolt Vidi-csatár, Karamoko 12 méteres, kaput elkerülő lövését lehetett feljegyezni.

A 32. percben aztán Katona hagyott ki ziccert, Kodro passzát lőtte 10 méterről a bal kapufa mellé. Kalmár vezetésével aztán több kisebb lehetőséget is kidolgozott a hazai csapat, de gól nem született az első játékrészben.

II. félidő:

És sokáig a másodikban sem. A Mezőkövesd biztos védekezésére próbált építeni, de az akciói nem sok veszélyt jelentettek, míg a fehérváriak játékából hiányoztak a jó befejező passzok és lövések.

Christensen távol iökete azért okozott némi riadalmat az 59. percben, míg a másik oldalon az épp a Vidinél kiszemelt Drazic próbálkozott, de kevés sikerrel. A 68. percben Piscitellinek kellett nagyot védenie Schön remek labdaátvétele és lövése után, majd pár perccel később Kalmár 25 méteres rakétáját is hatástalanította az olasz hálóőr.

A 80. percben Cseri váratlanul óriási helyzetbe került, de az ötösről nem talált kaput, nem úgy a Vidi, amely két perc múlva megszerezte a győztes gólt. Kalmár szöglete után a bő tíz perce beállt Szabó Levente közelről a hálóba vágta a labdát (1-0).

A 90. percben majdnem megszületett a második hazai gól is, de Piscitelli remekül tornázta ki Flores jobblábas bombáját. De akadt egy nagy védés a hazai kapunál is a ráadásban: Drazic egy nagy bedobás után, mintegy négy méterről lőtt, de Tóth remekül hárított.

A slusszpoén aztán a hazaiaké lett, amihez kellett Piscitelli hibája is: Flores remek passza után egy másik cserejátékos, Kastrati elvitte jobbra a labdát a kapujából rosszul kilépő kapus mellett, majd higgadtan kicselezte Kállait is, és ballal, az ötösről, az elvetődő hálóőrt is becsapva a kapu közepébe passzolt, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A Fehérvár összességében megérdemelten szerezte meg első győzelmét, így kilépett a veszélyzónából, a sereghajtó kövesdiek viszont még mindig várnak az első sikerükre.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Fehérvár FC - Mezőkövesd 2-0 (Szabó L. 82., Kastrati 95.)

Vidi: Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 70.) - Kalmár, Christensen (Flores, 81.) - Karamoko (L. Kastrati, 70.), Katona M. (Szabó L., 70.), Schön (Larsen, 92.) - Kodro

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Lukic, Beriasvili, Filip - Brtan, Gomis (Lehoczky, 71.), Nahirnij (Szalai J., 46.), Molnár G. (Illés, 46.) - Drazic, Da. Babunski (Cseri, 71.)

Korábban:

DVSC - MTK Budapest 1-3

Ferencváros - Paksi FC 6-1

Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz