Marca: A Fradi csatárát Spanyolországból vennék meg - így áll az ügye

A legnagyobb spanyol sportlap szerint végleg megszerezné a Racing Santander az FTC horvát támadóját, Roko Baturinát. 
Csakfoci.hu 2023. május 5., péntek 14:43
A legnagyobb spanyol sportlap szerint végleg megszerezné a Racing Santander az FTC horvát támadóját, Roko Baturinát. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 5., péntek 14:43

A 22 éves Roko Baturina januárban igazolt kölcsönben a spanyol másodosztályban szereplő Racing Santander együtteséhez, ahol azóta kulcsemberré vált. A horvát csatár 12 mérkőzésen 4 gólt szerzett (a legutóbbi két bajnokin, a Granada, majd az Ibiza ellen egy-egy győztes találatot) és 3 gólpassza is van, nagy szerepet játszik tehát abban, hogy csapatának aligha lesznek már kiesési gondjai az idényhajrában.

A neki jutott 805 játékperc alatt 7 kanadai pontot gyűjtő támadó a Ferencvárostól került Spanyolországba, és a Marca úgy tudja, hogy a kölcsönszerződésében vételi opciót is rögzítettek a felek, e szerint a Racing egy 900 ezer euró (335 millió forint) körüli összegért végleg megveheti Baturinát, aki állítólag ideiglenesen nem akar már csapatot váltani (korábban a Lech Poznannál, majd Mariborban is kölcsönben futballozott), azaz vagy végleg hagyja el a budapesti zöld-fehéreket, vagy marad Magyarországon.

A Racing-szurkolók új hőse a cikk szerint nagyon boldog Santanderben, és gyorsan beilleszkedett mind a klubba, mind a városba. Emiatt sem kizárt - bár a Racing számára kissé túlzónak tűnik a fentebb említett átigazolási összeg - hogy tényleg kísérletet tesznek a horvát csatár megtartására. Az ulloi129.hu szurkolói oldal szerint a tárgyalások egyelőre még nem kezdődtek meg a felek között.

Baturina 2020-ban került az FTC-hez, amellyel kétszeres bajnoknak és egyszeres kupagyőztesnek is mondhatja magát, de nem tudott meghatározó játékossá válni Budapesten.

Olvastad már?
Interjú ifj. Lisztes Krisztiánnal: “Talán már többet is elértem, mint 15 perc hírnév”
Lisztes Krisztián a hirtelen jött ismertség pozitív és negatív oldaláról, a Szoboszlai Dominikkal való összehasonlításról, a mentális erősségről és első tetoválásáról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz