Fotó: eto.hu

Már Dél-Amerikából is erősített a teljesen átalakuló ETO - argentin U-válogatott érkezett

Dél-Amerikából érkezett az NB II-es ETO legújabb szerzeménye: Luciano Vera szélsővédőként lehet a győri együttes nagy erőssége.
Csakfoci.hu 2023. július 11., kedd 19:30
Fotó: eto.hu
Dél-Amerikából érkezett az NB II-es ETO legújabb szerzeménye: Luciano Vera szélsővédőként lehet a győri együttes nagy erőssége.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 11., kedd 19:30

Luciano Vera az argentin sztárcsapat River Plate utánpótlásában nevelkedett, majd a klub második csapatában játszott 2021-ig. Onnan két évvel ezelőtt érkezett Európába, a dunaszerdahelyi DAC játékosa lett és összesen nyolc bajnoki találkozón, illetve két Konferencia Liga-selejtezőn jutott szóhoz, mielőtt kölcsönbe előbb Somorjára, majd hazájába, az argentin másodosztályú Deportivo Maipú gárdájához került volna.

A 2002-es születésű szélsővédő hazája utánpótlás-válogatottjaiban több alkalommal is pályára lépett.

Vera a védelem mindkét szélén bevethető, gyorsaságának köszönhetően gyakran lép fel a támadásokkal, így az előkészítésekben is nagy szerepe lehet - írja az eto.hu.

- Boldog vagyok, hogy itt lehetek, szerettem volna mindenképp visszatérni Európába, örülök, hogy ezt egy ekkora csapatban tehetem meg, mint az ETO. Legjobb tudásommal szeretném segíteni a klubot, hogy együtt sikeresek legyünk - mondta Vera az aláírását követően.

Győrben sokat várnak az új igazolástól.

- Jó mentalitású, agresszív, gyors védővel erősödött keretünk, akitől azt várjuk, hogy a védőfeladatai mellett a támadásokat is segíteni fogja. Örülünk, hogy itt van, minőségi igazolás, aki reményeink szerint gyorsan beilleszkedik a csapatba – fogalmazott Köteles László sportigazgató Vera érkezése kapcsán.

Az ETO rendkívül aktív az átigazolási piacon és a másodosztályban szokatlan módon külföldi játékosokat is bőven szerződtetett már. Román, szudáni és montenegrói futballista is van az érkezők között.

Olvastad már?
NB II: A szerbeket vb-re juttató edző aláírt a nagy terveket szövögető klubhoz
A Crvena zvezda, a Bourdeaux és a Lokomotiv Moszkva korábbi edzője az ETO szakmai tanácsadójaként folytatja karrierjét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz