Fotó: eto.hu

NB II: A szerbeket vb-re juttató edző aláírt a nagy terveket szövögető klubhoz

A Crvena zvezda, a Bourdeaux és a Lokomotiv Moszkva korábbi edzője az ETO szakmai tanácsadójaként folytatja karrierjét.
Budai László 2023. július 11., kedd 8:45
Fotó: eto.hu
A Crvena zvezda, a Bourdeaux és a Lokomotiv Moszkva korábbi edzője az ETO szakmai tanácsadójaként folytatja karrierjét.
Szerző: Budai László 2023. július 11., kedd 8:45

Slavoljub Muslin személyében rutinos szakember segíti mostantól a szakmai munkát az ETO FC Győr labdarúgócsapatánál. A 70 éves - korábbi vezetőedző - szakmai tanácsadóként lesz jelen a klub életében - számolt be róla az eto.hu.

A szerb szakember játékosként többek között a Crvena zvezda, a LOSC Lille, a Brest és az SM Caen csapatában futballozott, pályafutása befejezése után a belgrádiaknál kezdett edzősködni. Gazdag edzői karrierje során többek között a Girondins de Bordeaux, a KSC Lokeren, a Lokomotiv Moszkva, a Khimki, a Dinamo Minszk, a Krasznodar és a Standard Liege vezetőedzője is volt.

Edzői pályafutása során kétszer nyert jugoszláv-, majd szintén két alkalommal szerb bajnokságot, emellett Jugoszláviában a kupát is elhódította egy alkalommal, Bulgáriában egy-egy kupát és bajnokságot, Marokkóban pedig egy bajnoki címet nyert csapatával. Legjelentősebb állomáshelye hazája válogatottja volt, aminek élére 2016-ban nevezték ki, és irányításával a nemzeti csapat kijutott a 2018-as világbajnokságra.

Slavoljub Muslin tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően nagy segítségére lehet az Antonio Munoz által vezetett szakmai stábnak - írják a győriek.

- Nehéz lenne a szakmai filozófiámat egy-két mondatban bemutatni, de azt elmondhatom, hogy megegyezik Antonio Munozéval. Ezt igazolták az eddig látottak, és a közös beszélgetéseink. A legfontosabb feladatom az lesz a klubnál, hogy az első csapat mellett dolgozva, segítsem az együttes magasabb szintre való jutását szakmai tanácsadóként. Szeretném elérni, hogy az ETO egy szép, támadó futballt játsszon. Azon dolgozunk, hogy minél előbb sikerüljön a magasabb osztályba való jutás, ott pedig ezt a játékot még tovább fejleszteni. Hosszú az út odáig, nem lesz egyszerű, de mindenki azért dolgozik, hogy ez sikerüljön. Amióta tudom, hogy ide érkezem, elkezdtem tanulmányozni a bajnokság mezőnyét, de elsősorban számomra nem ez a fontos, hanem hogy a saját csapatunk azt mutassa a pályán, amit látni szeretnénk mi, és a szurkolóink is – mondta Slavoljub Muslin.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz