Rossi: “Szoboszlai ma már bármelyik topklubhoz elmehet” - egy fontos kritikára is felhívta a figyelmét

Marco Rossi szerint Szoboszlai Dominik a gólpasszok tekintetében már a topjátékosok között is az elithez tartozik, a képességeit tekintve azonban eredményesebbnek kell lennie a góllövésben.
Budai László 2022. november 24., csütörtök 12:25
Marco Rossi szerint Szoboszlai Dominik a gólpasszok tekintetében már a topjátékosok között is az elithez tartozik, a képességeit tekintve azonban eredményesebbnek kell lennie a góllövésben.
Szerző: Budai László 2022. november 24., csütörtök 12:25

Marco Rossi a milannews.it-nek adott interjújában beszélt arról, milyen esélyei lehetnek Szoboszlai Dominiknek arra, hogy akár abba az AC Milanba igazoljon, amely már akkor érdeklődött iránta, amikor a magyar válogatott támadó Salzburgból eligazolt. A szövetségi kapitány szerint Szoboszlai azóta topjátékossá vált, igaz, még mindig túl kevés gólt lő.

- Dominik sok tekintetben sokat fejlődött az elmúlt évben, és úgy gondolom, hogy már csak egy kicsit van attól, hogy a legjobb játékosok közé kerüljön. Hiszem, hogy az a döntésem, hogy neki adom a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban, felgyorsíthatja ezt az érési folyamatot, hogy valóban topjátékossá váljon. De férfivá kell válnia, nem pedig fiúvá, és ez a nagy felelősség bizonyára rövid időn belül hozzásegíti ehhez.

Nagyon érdekesek a statisztikái: ami az asszisztokat illeti, az abszolút topjátékosok társaságában is az első helyeken van. De a benne rejlő potenciálhoz és a képességeihez képest még mindig túl kevés gólt szerez. Több gólt kell lőnie, ezt én is megmondtam neki.

Rossi szerint Szoboszlai nemcsak a Milanba, de akármelyik sztárklubba beférne.

Bármelyik csapat számára készen áll, Dominik ma már bármelyik topklubhoz mehet.

- Aztán persze ha odamész, és együtt edzel a legjobb játékosokkal, akkor előfordul, hogy néha játszol, néha nem, mindenesetre fejlődhetsz. Még mindig csak 22 éves, és ha teljesen érett játékossá válik, akkor 2-3 éven belül egy olyan futballistánk lehet a válogatottban, aki 7-8 évig minden meccsen a különbséget jelentheti.

Rossi végül arra is válaszolt, Szoboszlai lehet-e a legnagyobb magyar focista Puskás Ferenc óta?

Igen, abszolút. Ismétlem, ha Dominik befejezi ezt az érési folyamatot, akkor Puskás óta ő lehet a legnagyobb példakép Magyarország számára.

Olvastad már?
Interjú: "Monizt jól ismerem a Fradiból, megfelelően tudom őt kezelni" - Dragóner szerint európai támadófocit akar játszani a ZTE
Dragóner Attila, a ZTE nyáron kinevezett sportigazgatója elmondta, miért Ricardo Moniz lett a csapat vezetőedzője és beszélt arról is, hogy Lipcsei Péter neve miért nem merült fel, akivel Soroksáron öt évig dolgozott együtt. A vezető szerint egy nagyon karakteres, szenvedélyes tulajdonosuk van, aki él-hal a klubért, de ugyanaz elmondható róla is. A Zalaegerszeg költségvetésének egy fontos pillére a játékosok értékesítéséből befolyt összeg, így lesznek távozók most télen is, ezért nem lehet tudni, hogy a góllövőlistát holtversenyben vezető Eduvie Ikoba, vagy éppen a válogatott kerettag Mocsi Attila marad-e. Interjú.
Elolvasom
Átigazolások
Ferencváros
Cho Gue-sung
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
NK Osijek
Kleinheisler László
A héten kapja meg az Eszék szerződéshosszabbítási ajánlatát a válogatott játékos, aki a Dinamo Zagrebnél is képben lehet.
AZ Alkmaar
Kerkez Milos
Akkor gyorsulhatnak fel az események, ha a Benficának nem sikerül megállapodnia Alejandro Grimaldóval.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk