Rossi: "Ez nem a világvége, nem lehet kivégezni a játékosokat" - a kapitány értékelése Albániából

Marco Rossi szerint megvannak az okai az albániai vereségnek, de még lehet bízni abban, hogy a vb-re jutás álma megvalósul, ha esetleg más úton is. A kapitány szerint most is türelmet kell tanúsítani a játékosok irányába, mint a sikeresebb pillanatok idején.
Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 21:03
Marco Rossi szerint megvannak az okai az albániai vereségnek, de még lehet bízni abban, hogy a vb-re jutás álma megvalósul, ha esetleg más úton is. A kapitány szerint most is türelmet kell tanúsítani a játékosok irányába, mint a sikeresebb pillanatok idején.
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 21:03

Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt értékelte az 1-0-ra elveszített vasárnapi, albániai vb-selejtezőn történteket.

Albániáról és a vereségről

- Tudtuk már az elején, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen utánanéztünk az ellenfelünknek. Az albán válogatott nyilván a világ nem egyik legerősebb csapata, de nagyon jó fizikai állapotban vannak, nagyon sok játékosuk Olaszországban játszik, erősek, gyorsak elől és hátul is. Szenvedtünk is a fizikalitásuktól a meccs bizonyos pillanataiban. Megpróbáltunk úgy játszani, hogy a labdatartás meglegyen, megpróbáltuk kihasználni a területeket, és amikor ez sikerült, akkor veszélyesek is voltunk a kapura, közel álltunk a gólhoz, de hát ez nem elég, mert egy gólt végül mi kaptunk, annak ellenére, hogy létszámban többen voltunk. Úgyhogy emiatt panaszkodhatunk és az eredmény miatt is egyértelműen.

Mit jelent a 0-1?

A vereség nem a világ végét jelenti, de még a selejtezők tekintetében sem, hiszen további öt mérkőzés vár ránk.

Még egyszer kell majd az albánok ellen játszanunk otthon, aztán majd egyszer Lengyelországban is, nagyon remélem, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni minden szempontból. És amikor azok voltunk, el is mondtam, most pedig csak azt tudom mondani, hogy összességében nagyon sok problémával érkeztünk erre a mérkőzésre. Én ezt nem akarom alibiként használni, hiszen én nem szoktam alibiket felhozni, veszítettünk 1-0-ra, ami nyilvánvalóan alapvetően az én felelősségem, mint mindig. És ennyi. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet, nem voltunk sikeresek pontosan azért, amit elmondtam. Nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést, a nyomásgyakorlás tekintetében, úgyhogy el tudtak jönni, és meg tudták törni az első vonalunkat, olyankor pedig könnyen képesek voltak már helyzeteket teremteni.

A válogatott esélyeiről és a kritikákról

- Ami történt, megtörtént, a múlt az múlt a labdarúgásban. Ez a két eredmény természetesen egyfajta ébresztőt jelent, fel is ébresztett minket. De én már akkor is azt mondtam, amikor a maximális eufória pillanatai voltak, hogy a vb-re jutás nem cél, hanem egy álom.

Most már egy picit nehezebb helyzetben vagyunk, komplikálttá tettük magunknak, de nem lehet mindent tönkretenni, nem "végezhetjük ki" a játékosokat szavakkal vagy sértésekkel.

Még akkor sem, hogy ha nem leszünk másodikok a csoportban - és talán még Albánia sem. De ebben az esetben is lehet még esélyünk a rájátszásban, mint az Eb esetében is volt. Nem azért vagyok itt, hogy jól játszottunk. Nem azért állok itt, hogy azt mondjam, hogy ez a két eredmény elfogadható. Hanem azért vagyok itt, hogy elmondjam, kicsit türelmesebbnek kell még lennünk, mert ez az álom még nem ért véget. Ez a véleményem.

Európai vb-selejtezők, I-csoport:

Albánia - Magyarország 1-0 (Broja 87.)

Közvetítés percről percre itt! | Beszámoló itt!

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari, 79.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Çekiçi, 68.), Gjasula, Trashi (Roshi, 46.) – Uzuni, Balaj (Broja, 79.), Bajrami (Laci, 63.)

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka (Varga R., 88.), Kleinheisler (Nikolics, 93.), Nagy Á., Szoboszlai, Fiola – Gazdag (Sallói, 67.), Sallai (Hahn, 88.)

A csoport állása: 1. Anglia 15 pont (5 mérkőzés), 2. Lengyelország 10 (5), 3. Albánia 9 (5), 4. MAGYARORSZÁG 7 (5), 5. Andorra 3 (5), 6. San Marino 0 (5)

Olvastad már?
Vb-selejtezők: Egy félidő Lewandowski elég volt a K.O.-hoz, a belgák, a németek és spanyolok is hengereltek - videók
A vasárnapi eredmények, gólszerzők és videók az európai vb-selejtezőkről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz