Magyar-walesi: "Nálam a szurkoló szent és sérthetetlen" – így reagált a gatyára vetkőztetett Dzsudzsák

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint semmihez nem hasonlítható az az érzés, amikor megnyernek hazai pályán egy meccset és 18 ezer drukkerrel együtt eléneklik a himnuszt.
Nyikes Zoltán 2019. június 12., szerda 9:37
A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint semmihez nem hasonlítható az az érzés, amikor megnyernek hazai pályán egy meccset és 18 ezer drukkerrel együtt eléneklik a himnuszt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 12., szerda 9:37

Hetven perc jutott kedd este a magyar válogatott csapatkapitányának, Dzsudzsák Balázsnak, aki a walesiek elleni 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen 102. alkalommal lépett pályára a nemzeti dresszben, így immár egyedül áll az örökrangsor második helyén, mivel megelőzte Bozsik Józsefet. Az Egyesült Arab Emirátusokban légióskodó szélső a lefújást követően az újságíróknak elmondta, reméli, sokáig fenntartja ezt a formáját hazai pályán a magyar válogatott.

– Nagyon büszke vagyok, hihetetlenül munka és meló van abban, hogy júniusban a magyar válogatott ilyen szintű tétmeccseket kétszer így lehozott – utalt az Azerbajdzsán és a Wales elleni összecsapásokra Dzsudzsák. – Nem nagyzolok, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, és tényleg centiken múlott, hogy ne legyen kettő vagy három-nulla. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is, köszönjük szépen. De nyilván nincs még vége, igaz, hogy az öltözőben most rendeztünk egy kis fiesztát, de azért még nagyon sok meló van előttünk.

Nálam sem a PSV-ben, sem a Dinamo Moszkvában, se sehol nem volt kérdés, hogy a válogatott a prioritás.

Most vagyunk a válogatott karrierem során a legsikeresebb periódusban, ez egy olyan dolog az életemben, amit semmilyen szintű egyéni siker vagy klubcsapat nem tudna überelni.

ami itt uralkodik az országban, amikor megnyerünk egy meccset, az semmilyen érzéshez nem hasonlítható,

amikor 18 ezren énekeltük torkunk szakadtából a himnuszt... Ez az ország, ez a csapat most tényleg egy szívként dobban, ami három évvel ezelőtt volt szintén jelen. Nagyon remélem, hogy ez az út odáig vezet, ahol múlt héten még csak turistaként volt, amikor megnéztük az Eb egyik helyszínét. Ezt a célt kitűztük magunk elé.

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/a.487354731307375/2374399755936187/

Dzsudzsák hozzátette, most nem kell elszállniuk, nem kell azt hinni, hogy már továbbjutottak, ezt nem engedhetik meg maguknak, ugyanúgy alázatosan kell játszaniuk, csúszni-mászni, mint eddig is. Megjegyezte, hogy bátran ki meri jelenteni, eddig sem volt motivációs problémájuk, és ezek után sem lesz, hogy csoportelsők, a legnagyobb riválisokat kétszer is legyőzték hazai pályán.

– Csak azt várjuk, mikor lesz újra szeptember, mikor lesz újra telt ház. A kezünkben van a sorsunk, hogy újra történelmet írhassunk és nagy jövő elé helyezzük a magyar labdarúgást. Látszik, hogy a munka és a fegyelmezettség meghozza a gyümölcsét. Nem szeretnék semmit elkiabálni, még nagyon sok meló van előttünk. Összeállt az a mag, ami álmából felébresztve is tudja a másik gondolatát, mindenki kisegíti a másikat, óriási szívvel és odaadással teszi a dolgát  – emelte ki a csapatkapitány, aki a csakfoci.hu-nak arra a szituációra is kitért, amikor a meccs végén a szurkolók szinte teljesen levetkőztették, alig maradt rajta valami.

Az legyen a legnagyobb problémám, hogy levetkőztettek a szurkolók. Nálam a magyar szurkolóktól jobban senki nem érdemli meg, hogy azon kívül, hogy a pályán tesszük a dolgunkat és sikeresek vagyunk, ereklyékkel is megajándékozzuk őket. Ez nálam szent és sérthetetlen. A kapu mögöttiek darabokra szedtek. 

LENKÓ PATRIK

Olvastad már?
Magyar-walesi: "A szív diadala volt" – a hőssé vált Pátkai nem sértődött meg Bakuban
Az ismét győztes gólt szerző középpályás szerint látszott a csapaton, hogy az álmaiért küzd. A Vidi labdarúgója reméli, sikerült bizonyítania, hogy helye van az együttesben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz