Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Wales 1-0 (Pátkai 81.) – beszámoló itt!

Akárcsak Horvátország ellen, úgy kedd este a Wales elleni Eb-selejtezőn is Pátkai Máté szerezte a magyar válogatott győztes gólját, aminek köszönhetően már kilenc egységet gyűjtött Marco Rossi szövetségi kapitány csapata az E-csoportban négy mérkőzés után. A lefújást követően a MOL Vidi FC középpályása az M4 Sportnak adott nyilatkozatában az egész együttest megdicsérte.

– Az egész csapat mondhatni az életéért küzdött – kezdte az ismét hőssé vált labdarúgó. – Minden játékosnak megtiszteltetésnek kell lennie, ha a nemzeti válogatottban játszhat, én is így lépek mindig pályára. Jól sikerült nekem is ez az este, de ez a meccs nem csak rólam szólt, hanem a kapustól a csatárig, a cseréktől az egész kispadon át mindenki együtt élt a mérkőzéssel – ennek nem is lehetett más a vége, csakis győzelem. Az 59. mérkőzésem volt a szezonban, ennyi meccset még soha nem játszottam. Kis szerencsével sikerült belőni a helyzetemet, de ez most nem számít.

Ez a szív diadala volt, látszott a csapaton, hogy az álmainkért küzdünk.

Maximálisan betartottuk a taktikai utasításokat, nem hagytuk, hogy lerohanjanak, lekontrázzanak minket, ez volt a meccs kulcsa. Azerbajdzsánban inkább olyan játékosra volt szükség, aki kreatívabb, jobb az egy az egyben párharcokban – ez volt a Kleinheisler Laci. Én nem sértődtem meg, hogy nem kezdtem, remélem, most sikerült bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban. Jó pozícióban vagyunk, meg kell nyerni a hazai meccseket és kell egy idegenbeli bravúr, még nem dőlt el semmi. 

“Szalai durcás kissrácból a magyar válogatott oszlopa lett” – Rossi helyettesének értékelése