Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Wales 1-0 (Pátkai 81.) – beszámoló itt!

A mérkőzésről

Jól tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Jól alaposan kielemeztük az ellenfelet. tudtuk, hogy egy jó fizikumú csapat, egy nagy sebességű ellenfél, főleg a széleken. Párszor majdnem sikerrel is jártak, a nehéz pillanatokban azonban jól segítettük ki egymást. Sikerült megmutatnunk, hogy méltók vagyunk a győzelemre. Voltak nehéz időszakok, amikor nagy volt a nyomás rajtunk, de végig kitartottunk. Ez egy maximálisan megérdemelt győzelem volt.

Marco Rossi hiányáról

Amikor hiányzik a vezetőedző, nincs könnyű dolga a kispadnak, még nagyobb figyelmet fordítottunk a felkészülésre, Mindenféle részletet kidolgoztunk, különböző forgatókönyveket gyakoroltunk be. A meccs közben sem tudtunk Marcóval kommunikálni, nekünk kellett eldönteni, hogy mit tegyünk különböző szituációkban. Igazi csapatmunka volt ez a kispadon is.

Szalai Ádámról

– Szalai teljesítményéről könnyű mérleget vonni: rendkívülit nyújtott. Volt, amikor úgy viselkedett, mint egy durcás kissrác, most viszont bizonyította, hogy a csapat oszlopaként is tud játszani. Valószínűleg érezte is, hogy hatalmas szükség van rá.

Cosimo Inguscio a mérkőzést követően az M4 Sportnak is nyilatkozott:

Minden játékos hozta a “magyar szellemiséget”, az intenzitást, mentek az elveszített labdákat után is, azt tették, amit elterveztünk a felkészülés során. Kialakítottunk több helyzetet is, annál a szituációnál úgy tudjuk, bent is volt a labda, de ez már nem számít. Küzdenünk is kellett, mert nagyon nagy sebességgel játszottak a walesiek. Aztán picit tartottunk attól, hogy a sárga laposaink esetleg a kiállítás sorsára jutnak, de mentünk előre.

Marco Rossinak viccelődve mondtam, hogy “úgy tűnik, rám van szükség” – persze Marco nélkül nem lehetne ebből semmi, egészen más, ha ő is ott van a kispadon. 

Giggs: Ebben voltak jobbak a magyarok, zsonglőrködnünk kellett