Eb: "A sorsolás alapján reális a magyar kijutás" - a németek csoportellenfélként számolnak velünk

Németország és Magyarország biztosan egy csoportba kerül, ha mindkettő kivívja a részvétel jogát a 2020-as Eb-re. A német sportsajtó szerint korántsem valószínűtlen ez a forgatókönyv.
Csakfoci Admin 2018. december 6., csütörtök 11:12
Németország és Magyarország biztosan egy csoportba kerül, ha mindkettő kivívja a részvétel jogát a 2020-as Eb-re. A német sportsajtó szerint korántsem valószínűtlen ez a forgatókönyv.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 6., csütörtök 11:12

A 2020-as Európa-bajnokság F-csoportjának mérkőzéseit a müncheni Allianz Arenában, és a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogják megrendezni. A lebonyolítás szabályai alapján a rendező országok csapatai - amennyiben a Nemzetek Ligájából, vagy a selejtezőből kvalifikálják magukat - automatikusan abba a kvartettbe kerülnek, amelyik meccseinek otthont adnak. Mindkét nemzet kijutása esetén tehát a magyar válogatott biztosan csoportellenfele lesz a 2014-ben világbajnoki címet nyerő Németországnak.

Erre hívja fel a figyelmet a sportschau.de is. A portál a magyar kijutást nem tartja irreálisnak, sőt kiemelik: válogatottunk Norvégia ellen kettős győzelmet ért el legutóbb az azóta már megszüntetett Eb-pótselejtezőn, és a kontinenstorna csoportkörében első helyen tudott végezni a majdani győztes Portugália előtt. Hozzáteszik továbbá azt is, hogy a Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán ötösben jó esélyekkel indulnak a mieink az Eb-részvételért.

Amennyiben a két rendező közül csak egy vívja ki a szereplés jogát, úgy az biztosan hazai pályán játssza mindhárom csoportmeccsét, egyébként a német-magyar meccs helyszínét sorsolással döntenék el. Németország Hollandia, Észak-Írország, Észtország és Fehéroroszország legjobbjaival csap össze a selejtezők keretein belül.

Olvastad már?
A Puskásban játszhat Eb-meccset a válogatott – minden információ a lebonyolításról egy helyen
Budapest a 12 rendező város között, és ha kijut a válogatottunk, biztosan hazai közönség előtt játszik majd. A pótselejtező helyét átvette a Nemzetek Ligája, de ezt leszámítva szinte minden marad a régi. Az UEFA videója az MLSZ fordításában minden felmerülő kérdésre választ ad a 2020-as Eb-vel kapcsolatban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz