Magyar Kupa-döntő: "A ZTE a toronymagas favorit"; "Mátyus rutinosabb, de nem ez számít majd" - ezt várják az edzők

A budafoki Mátyus János kupagyőzelmet nem ígért, azt viszont igen, hogy mindent megtesznek majd érte a szerinte jóval esélyesebb Zalaegerszeg ellen. Boér Gábor szerint szerencsésnek is mondhatja magát, hogy alig néhány nappal ezelőtt leülhetett a döntős ZTE kispadjára, és szerinte nem a rutin számít majd elsősorban a szerdai fináléban.
Csakfoci.hu 2023. május 2., kedd 20:05
A budafoki Mátyus János kupagyőzelmet nem ígért, azt viszont igen, hogy mindent megtesznek majd érte a szerinte jóval esélyesebb Zalaegerszeg ellen. Boér Gábor szerint szerencsésnek is mondhatja magát, hogy alig néhány nappal ezelőtt leülhetett a döntős ZTE kispadjára, és szerinte nem a rutin számít majd elsősorban a szerdai fináléban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 2., kedd 20:05

Ezt várja a két szakvezető a szerdai Budafok-Zalaegerszeg Magyar Kupa-döntőtől. Kedden, a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatót az MLSZ.

Mátyus János (Budafok): - Nagyszerűen sikerült a felkészülésünk. Ugyan van egy roppant fájó eltiltottunk, a három sárga lapos Soltész István személyében, aki nem lesz holnap a pályán, illetve van két komolyabb sérültünk, de a többiek hittel, erővel felvételezve, alig várják a döntőt. Beke Péter kisebb sérüléssel bajlódik hosszabb idő óta, ám így is mindig harcrakész, de úgy éreztem, hogy a hétvégén jobb, ha pihen, reméljük, hogy szerdán pályára tud majd lépni. Beke egészen kiemelkedő, káprázatos formában van, de nem lehet ilyen formában, hogyha mögötte a 9-10 ember nem védekezne, illetve nem dolgozna alá. Nem szeretek így kiemelni egy játékost. 

Megígérni nem tudom, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, de azt igen, hogy kivisszük a pályára az elmúlt 8 hónapban felvonultatott erényeinket, a harcosságot, a szenvedélyt, a maximális taktikai fegyelmet, és a fizikális paraméterekben is szeretnénk felnőni a feladathoz. A ZTE a döntő toronymagas favoritja, egy magasabban kvalifikált gárda, hiszen az NB I-ben játszik. De egy-egy mérkőzésen sok minden megtörténhet.

Olvastad már?
Élete meccsére készül a magyar fociba berobbant csatár: "Meg akarom mutatni, hogy kár volt engem leírni" - interjú
Tíz hónapja még egyetlen találata sem volt a felnőtt futballban, ma pedig már 21 góljával bombaformában várja a Magyar Kupa döntőjét. Nem mellesleg óriási érdeme van abban, hogy az NB II-es Budafok fennállása során először jutott el a fináléig. Már napokkal a döntő előtt többször lepörgette magában "a meccset" és a végeredmény mindig ugyanaz lett. Nem foglalkozik azzal, hogy az ellenfelük egy NB I-es csapat, csak az érdekli, hogy megnyerje élete legfontosabb mérkőzését. A Fradiban nevelkedett, majd a Hamburgban ontotta a gólokat. Tavaly őszig kevesen tudták, hogy ki az a Beke Péter, mostanra viszont az egyik legkapósabb hazai csatár lett. Interjú a 22 éves támadóval.
Elolvasom

Boér Gábor (ZTE): - Nekünk is egy abszolút egy megtisztelő dolog, hogy itt lehetünk a döntőben, és szerencsére nekünk is zavartalan volt a felkészülésünk. A kisebb sérülésekkel rendelkező emberek is felépültek, eltiltottunk nincs, úgyhogy szerencsére teljesen fel tudtunk készülni a mérkőzésre. Ahogy már többször kihangsúlyoztam, egy jól felkészített csapatot kellett átvennünk, és tényleg azt gondolom, hogy ilyen szempontból könnyű dolgunk volt. Mentálisan és fizikálisan is jó állapotban volt a keret, de valami megtört az elmúlt időszakban. Ezt próbáltuk orvosolni az elmúlt héten, már a saját elképzeléseink mentén. Nagyon fontos nekünk ez a holnapi mérkőzés, és nagyon fontos az is, hogy az NB I-es tagságunkat megőrizzük.

Tíz napja eszembe sem jutott volna, hogy itt lehetek majd, derült égből villámcsapás volt, de ilyen az edzői sors, nekem most szerencsém is volt. De ez a döntő nem rólam vagy a stábról szól, hanem a Zetéről, a városról. Én nagyon bízom abban, hogy az a fajta várakozás, ami megvan a szurkolókban, a városban, az a legjobbat fogja kihozni a csapatból, a játékosokból. Mátyus Jani rutinosabb nálam, akár a kupadöntőket, akár a mérkőzésszámot tekintve, de ezen a mérkőzésen nem a rutin számít majd.


A MOL Magyar Kupa 83. döntője - amelynek a végén biztosan új győztest avatnak majd, hiszen  a ZTE és a másodosztályú Budafok még nem nyerte el a trófeát - szerdán 19.30-kor, Vad II. István sípjelére kezdődik majd meg a nemzeti stadionban. Ahol jegyet nem lehet majd venni:

Olvastad már?
Magyar Kupa-döntő: Senki nem vehet jegyet a Puskás Arénában - több mint 20 ezren már biztosan lesznek
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a helyszínen nem lehet belépőt váltani a szerdai ZTE FC-Budafoki MTE Magyar Kupa-döntőre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz