Szalai Ádám az Eb miatt válthat klubot a télen – sajtóhír

Egy németországi sajtóhír szerint nem kizárt, hogy akár még januárban távozik Mainzból Szalai Ádám, ha a magyar válogatott csapatkapitánya úgy látja, nem kap majd elég lehetőséget a nyári Európa-bajnokság előtt.
Dudás Gábor 2021. január 15., péntek 14:57
Egy németországi sajtóhír szerint nem kizárt, hogy akár még januárban távozik Mainzból Szalai Ádám, ha a magyar válogatott csapatkapitánya úgy látja, nem kap majd elég lehetőséget a nyári Európa-bajnokság előtt.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 15., péntek 14:57

Ahogy arról már beszámoltunk, a hónapokig sérült, illetve jegelt magyar válogatott csatár, Szalai Ádám a vezető- és edzőcserének is köszönhetően új esélyt kaphat Mainzban. A decemberben kinevezett új (pontosabban visszatérő) ügyvezető, Christian Heidel, illetve a nemrégiben munkába állt új vezetőedző, Bo Svensson (Szalai egykori csapattársa) kinevezése egyértelműnek pozitív változást hozott a légiós számára, ennek köszönhetően a bajnokságban és a kupában is pályára léphetett már hosszas kihagyást követően.

Ugyanakkor a német fussball-wm.pro és a Bild cikke alapján mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tavaszt biztosan Mainzban kezdi majd meg Szalai. Ennek oka pedig a nyári Európa-bajnokság lehet. Arról Marco Rossi szövetségi kapitány is beszélt az ősszel, hogy véleménye szerint jót tenne Szalainak és a nemzeti csapatnak is, ha a sokáig mellőzött támadó inkább klubot váltana már a tavaszi idény előtt.

És bár úgy tűnik, a korábbiaknál nagyobb szerepet kaphat a csatár jelenlegi klubjánál,

a németek szerint Szalai a téli átigazolási végéig kivárhat, ha pedig addig sem kap majd sokkal több játékpercet, amint az idény eddigi részében, akkor annak ellenére is lépéseket tehet januári klubváltása érdekében, hogy szerződése a jelen állás szerint egyébként is lejárna a szezon végeztével.

A lapok hozzáteszik, hogy a komoly konkurencia (Jean-Philippe Mateta, Robin Quaison, Karim Onisiwo és Jonathan Burkardt is rendelkezésre áll a csatársorban) miatt nem feltétlenül valószínű, hogy a 33 éves futballista túl sokat lesz majd a pályán. Szalai viszont a válogatott és a remények szerint részben hazai rendezésű kontinenstorna miatt mindenképpen szeretne játékba lendülni, így lehet, hogy a téli váltás mellett dönt majd inkább.

Korábban egy olyan hír is napvilágot látott, hogy a Mainz biztosan nem hosszabbít szerződést a 67-szeres magyar válogatott támadóval, majd nemrég itthon írtak arról, hogy a Ferencváros leigazolná a csatárt, aki azonban cáfolta ezt egy azóta eltűnt bejegyzésben.

Olvastad már?
Csányi: "Felhívott egy tulajdonos Európa TOP 4-es klubjától, hogy melyik magyart kellene leigazolni" - az MLSZ-elnök nyíltan Szoboszlaiék prémiumáról, az NB I létszámáról és a Vasasról
Csányi Sándor sajtóbeszélgetésen érintette a magyar futball legaktuálisabb témáit, majd ezt követően a csakfoci.hu kérdéseire is válaszolt külön. 20 kérdés Csányi Sándornak, avagy Tilos passzolni az MLSZ-t 10 éve irányító elnökkel.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz