A német fussballtransfers.com beszámolója szerint Szalai Ádám mellett öt játékos szerződését nem hosszabbítja meg a Mainz. A 32 éves magyar válogatott támadó szerződése 2021. június 30-án jár le hivatalosan, így szabadon igazolhatóként kereshet magának új csapatot.

A Mainz sportigazgatója, Rouven Schröder a portálnak elmondta, miért nem újítják meg a szezon végén lejáró kontraktusok egyikét sem.

Alapvetően minden játékossal tárgyaltunk, különösen Danny-vel (Danny Latza – a szerk.). Tudjuk, mit szeretnénk egymástól, de azt is, hogy milyen időket élünk. Valószínűleg senki sem számított arra, hogy a koronavírus-járvány milyen intenzíven fog minket érinteni. Minden klub számára nehéz előre tervezni. Nálunk a sportszakmai okok fontos szerepet játszanak – jelentette ki.

A magyar csatár mellett Öztunali Levin, Robin Quaison, Phillipp Mwene és Stefan Bell sem szerepel a klub jövőbeni tervei között.

Szalai tavaly augusztusban igazolt a Mainzhoz, azóta összesen 29 tétmeccsen játszott három gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett. Az idei szezonban csak csereként lépett pályára a negyedosztályban szereplő TSV Havelse elleni Német Kupa-mérkőzésen, jelenleg térdműtétje után lábadozik.

Légiósok: Orbán egy félidőre sérült le, Szalai idén már nem is játszhat