Légiósok: Kleinheisler egyre közelebb a nagy átigazoláshoz - ez a 3 érv dönthet az üzlet mellett

A Dinamo Zagreb jobb feltételeket tud kínálni a magyar futballistának az eszékinél, és a nemzetközi porondon való szereplés is vonzó lehet a játékos számára.
Budai László 2022. december 27., kedd 8:41
A Dinamo Zagreb jobb feltételeket tud kínálni a magyar futballistának az eszékinél, és a nemzetközi porondon való szereplés is vonzó lehet a játékos számára.
Szerző: Budai László 2022. december 27., kedd 8:41

Hétfő esti és kedd reggeli vezető cikkében is Kleinheisler László Dinamo Zagrebbe szerződéséről ír a horvát Sportske Novosti.

A lap úgy tudja, hogy a 44-szeres magyar válogatott középpályás és klubja, az Eszék között véglegesen megrekedtek a tárgyalások a hosszabbításról, így a játékos egyre közelebb van ahhoz, hogy a nagy riválishoz, az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt Dinamo Zagrebhez szerződjön. 

Arról írnak, hogy Kleinheislert mindenképpen a kezdőbe igazolnák a Dinamónál, a klub ugyanis biztosan nem ad olyan játékosért pénzt, aki csak a kispadon ücsörög, márpedig a Dinamónak fizetnie kell, még ha ez az összeg nem is lesz jelentősebb az egyesület számára, hiszen a magyar futballista szerződése nyáron már lejár.

Kleinheisler és az Eszék között sokáig zajlottak a tárgyalások a folytatásról, de a hírek szerint a játékos nem fogadta el a szezononkénti 300 ezer eurós fizetést, ehelyett 500 ezret szeretett volna, amit viszont nem tudtak megadni. Ezzel szemben a Dinamo az eszékinél jobb feltételeket tud biztosítani, ráadásul a nemzetközi porondon való szereplés is vonzó lehet a számára. (Ugyan a Dinamo négy ponttal negyedik lett a mostani BL-csoportkörben, így búcsúzott, de rendszeresen tagja az EL vagy a BL csoportkörének.)

A Sportske Novosti hétfői cikkében még aggódott amiatt, hogy miként fog beférni a csapatba Kleinheisler, akiről inkább harcosként, mintsem egy 10-esként irányító játékosként írt, a legfőbb félelme pedig az volt a lapnak, hogy emiatt az igazolás miatt majd Martin Baturina - a Dinamo legújabb szupertehetsége - nem kap elég játéklehetőséget. Mai írásában viszont már azt elemzi, hogy a BL-szereplés éppen azt bizonyította be, hogy egy olyan, Kleinheisler-típusú labdarúgó hiányzott a csapatból, aki agresszív, erős a párharcokban és jól lő távolról. 

Úgy tudják, három fő oka lehet a Dinamónak megszerezni Kleinheislert.

  1. a közvéleményt meg kell nyugtatni, hogy a klub továbbra is zavartalanul működik
  2. erőfitogtatásként is jó a konkurenciának, hogy a harmadik helyezett Eszéktől vesznek játékost, ráadásul olyat, akit a második Hajduk Split is csábított
  3. Kleinheisler jól illeszkedhet a Dinamo “bajnok arculatába”
Olvastad már?
Magyar tulajdonosa lehet a rekordbajnok külföldi klubnak - sajtóhír
Macedón lapértesülés szerint egy magyar energiaóriás venné meg a 11-szeres bajnok Vardart, és fizetné ki a klub 3 millió eurós (kb. 1 milliárd 200 millió forintos) adósságát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz