Fotó: sport1.mk

Magyar tulajdonosa lehet a rekordbajnok külföldi klubnak - sajtóhír

Macedón lapértesülés szerint egy magyar energiaóriás venné meg a 11-szeres bajnok Vardart, és fizetné ki a klub 3 millió eurós (kb. 1 milliárd 200 millió forintos) adósságát.
Budai László 2022. december 26., hétfő 11:01
Fotó: sport1.mk
Macedón lapértesülés szerint egy magyar energiaóriás venné meg a 11-szeres bajnok Vardart, és fizetné ki a klub 3 millió eurós (kb. 1 milliárd 200 millió forintos) adósságát.
Szerző: Budai László 2022. december 26., hétfő 11:01

A macedón sport1.mk értesülései szerint magyar cég mentheti meg az elmúlt időszakban igen mélyre zuhanó macedón rekordbajnokot, a Vardart.

A lap úgy tudja, hogy egy magyar energiaóriás - amely hamarosan Macedóniában is terjeszkedni akar - érdeklődik a Vardar megvásárlása iránt. A klubközeli információk szerint az egy hónapos titkos tárgyalássorozat után az elvi megállapodás megszületett, hogy az egyesületet - annak minden adósságával (körülbelül 3 millió eurót írnak) együtt - megveszi az új tulajdonos, amely az eddigi klubvezetőket is kompenzálná, amiért az elmúlt két évben legalább életben tartották a klubot.

A 11 bajnoki címével, öt kupasikerével és két Szuperkupa-győzelmével legsikeresebb macedón egyesület jelenleg csak a másodosztályban szerepel, igaz, harcban van a feljutásért, és csak egy pont a hátránya a Gostivari mögött.

A végleges megegyezés már a következő hónapban megtörténhet, miután az új befektetők január 10-e körül Szkopjében részletesen is bemutatják elképzelésüket a klub újbóli felvirágoztatására. A lap szerint egy, éves 3 millió eurós költségvetéssel nemcsak azt kellene könnyen megoldania a csapatnak, hogy feljusson az élvonalba, de ott rögtön az élmezőnyhöz is tartozna. A magyar tulajdonosok az egyesület edzőközpontját is felélesztenék, és minél előbb visszaköltöztetnék a csapatot a Spokje Arénába.

Az előző évben török érdeklődésről, elsősorban a Turkish Airlines beszállásáról lehetett hallani, de abból az üzletből végül nem lett semmi. A Vardar nemrég, a 2017/18-as szezonban még - első macedón csapatként - az Európa Liga csoportkörében szerepelhetett, miután a playoffban kiütötte a Fenerbahcét.

Olvastad már?
NB I: A klubtulajdonosok megválasztották 2022 legjobb hazai sportvezetőjét - exkluzív
Év vége közeledtével a csakfoci.hu immáron nyolcadik alkalommal jelentkezik rendhagyó, exkluzív szavazásával. A 12 NB I-es klub vezetője ezúttal is öt kategóriában adta le a voksát. Vasárnap az év játékvezetőjével kezdtük az eredményhirdetést, hétfőn pedig a klubvezetőkkel folytatjuk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz