Fotó: RB Leipzig

Légiósok: Gulácsi jövője bizonytalan, egy kapustól biztosan megválik a Leipzig - a sportigazgató is megerősítette

Rouven Schröder sportigazgató elárulta, hogy a nyáron a Leipzig biztosan megválik az egyik kapusától.
Nyikes Zoltán 2024. március 19., kedd 8:49
Fotó: RB Leipzig
Rouven Schröder sportigazgató elárulta, hogy a nyáron a Leipzig biztosan megválik az egyik kapusától.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 19., kedd 8:49

Rouven Schröder, az RB Leipzig sportigazgatója a Bild podcastjában elárulta, hogy a nyáron megválnak az egyik kapusuktól. Mint ismert, jelenleg Gulácsi Péter és Janis Blaswich között dúl nagy harc hétről hétre a kezdőcsapatba kerülésért, a nyáron pedig csatlakozik a lipcseiekhez a belga Maarten Vandevoordt, aki a Genktől érkezik.

– Izgalmas döntés lesz, de az biztos, hogy hármukkal nem fog működni a következő szezonban – mondta Schröder, aki azt is hozzátette, hogy a gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni ebben a helyzetben. – Mindhárman játékperceket követelnek majd, ez hosszú távon nehéz lesz. Aztán ott van a költségvetés kérdés is, ami szintén nem egy utolsó szempont.

Mint ismert, Gulácsi a hosszú kihagyását követően végül február elején védett újra Bundesliga-mérkőzésen és vette át az első számú kapus pozícióját Janis Blaswichtól, aki a magyar játékos kiesése alatt nagyon jól védett, a német kapust még Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is meghívta a válogatottba. Blaswich teljesítménye azonban ezt követően visszaesett, így most ismét Gulácsi élvezi Marco Rose bizalmát. Vandevoordt kirobbanthatatlan a Genk és a belga U21-es válogatottból, továbbá a nemzetközi kupaporondon is szerzett már tapasztalatot, a klub a jövő emberét látja benne.

Ami biztos, mindhárom kapus igényt tart majd a játékpercekre a következő idényben, egyvalakinek viszont mennie kell. A SüdDeutsche megjegyzi, Vandevoordtnál maximum a kölcsönadás képzelhető el, míg Gulacsival kapcsolatban már a télen felröppentek olyan pletykák, hogy New Yorkba költözhet és a Leipzig testvérklubjánál fejezheti be pályafutását. A portál hozzáteszi, a télen végül a magyar játékos az átigazolás ellen döntött, mivel a németországi Európa-bajnokságra szeretne a fókuszban maradni. Gulacsi szerződése 2025 nyaráig szól, míg Blaswich kontraktusa 2026 nyarán jár le, így utóbbi kapus játékjogát szintén lehetne értékesíteni, amennyiben egy másik klubnál garantáltan állandó helyet kapna.

Marco Rossi szerint nehéz lesz eldöntenie, hogy az Eb-n Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter védje majd a magyar válogatott kapuját, mivel mindketten kiváló formában vannak. Szerinted ki legyen az első számú kapusunk? Kattints és szavazz itt!

Olvastad már?
Vitája volt Dibusszal, fegyelmi vétség miatt kikerült a keretből a nyáron igazolt támadó – reagált a Fradi
Honlapunk úgy tudja, Aleksandar Pesicnek Dibusz Dénes csapatkapitánnyal volt összetűzése, ezért kikerült a keretből. A Fradi hivatalosan is reagált az ügyre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz