Fotó: puskasakademia.hu

Hornyák: "Próbáltam megkérdezni, miért volt 8 perc a hosszabbítás", Grzelak: "Ez nem hozzáállásbeli probléma volt, hanem képességbeli" - NB I-es értékelések

Az NB I 4. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek, így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 18., péntek 22:44
Fotó: puskasakademia.hu
Az NB I 4. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek, így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 18., péntek 22:44

Puskás Akadémia-Fehérvár FC 2-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Hornyák Zsolt (Puskás): – Kicsit szomorú vagyok, az első félidőben megint le kellett volna rendezni a mérkőzést a mi javunkra, megvoltak a lehetőségek, kicsit könnyelműek voltunk a befejezéseknél. A végén az ellenfél megbüntetett minket a 8 perces hosszabbításban. Én próbáltam megkérdezni és keresni, miért lett 8 perc... A mérkőzés az elején dőlt el, amikor nem rúgtuk be a 100 százalékos helyzeteket. A csapatom nagyon jól dolgozott, de volt néhány egyéni hibánkat, főleg az első gólnál, Corbunak meg kellett volna állítania Schönt, a végén pedig Colleynak meg kellett volna tartania a labdát, vagy faultot kiharcolni. Elveszítettük a labdákat, a végén pedig az ellenfél megbüntetett. Pontokat veszítettünk, félig elégedett, félig elégedetlen vagyok. A hozzáállás, a csapatmunka extra volt, de kicsit jobban oda kell figyelni az apró részletekre. A foci ezeken dől el, ha nagyon szoros az eredmény, sajnos nem voltunk nagyon figyelmesek az ellenfél támadásainak lelassításában. Ha összességében elemzem a csapatmunkát, akkor csillagos ötös. Nagyon veszélyesek voltunk, kicsit könnyedén fejeztük be a helyzeteinket és 3-4 százszázalékos helyzet kimaradt. Hiányérzetem van az eredmény miatt, de a játékban a csapatom példásan küzdött a Vidi ellen, amely egy nagyon veszélyes ellenfél.

Bartosz Grzelak (Vidi): – Nem kezdtük a legjobban a mai mérkőzést, hoztunk néhány rossz döntést a meccs elején, jobban kell védekeznünk és nem szabad gólt kapnunk tíz percnyi játék után, hiszen ez megnehezíti a dolgunkat. Utána azonban erősek voltunk és mi voltunk a jobb csapat a pályán, kontrolláltuk a játékot. A Puskás azonban mindig veszélyes ellenfél, akkor is, amikor te uralod a játékot. Láthattuk azt is, Colley milyen jó játékos. A Puskás szerzett aztán egy olyan gólt, ami a semmiből jött, de ez is azt bizonyítja, hogy kompaktabbaknak kell lennünk a 16-oson belül, a védekezés nemcsak a védők dolga, hanem csapat szinten kell védekeznünk, több játékosnak kell a labda mögött lennie, de ez nem hozzáállásbeli probléma volt, hanem képességbeli. Büszke vagyok a játékosaimra, arra, hogy ki tudtak egyenlíteni, nem sok csapat tudott volna visszajönni három vereség után ebben a helyzetben. A játékosok hittek minden párharcban és a munkában a meccs végéig, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Ezt a mentalitást, amikor még márciusban ideérkeztem, nem láttam, ez nagyon jó dolog, ezt a csapatszellemet várják el a szurkolók is. Köszönjük nekik is a szurkolást és a végén a közös ünneplést. Sokat tett hozzá Kalmár a játékunkhoz, vele kontrollálni tudjuk a játékot a pálya első részében is, amikor le kell jönnie az egyik legjobb játékosnak, az egyik edzőnek sem jó hír, de az pozitívum, akik be tudnak állni a padról, mint például Pető Milán és jól tudnak teljesíteni. Kalmár azonban nem sérült meg, csak egy kisebb húzódása van. Nagyon régen volt olyan, hogy három vereségem lett volna sorozatban edzőként, utálok veszíteni, de reálisan kell látni, hogy hol tartunk a folyamatban, látom a játékosokat, hogyan edzenek, milyen mentalitással, és ezt látva azt gondoltam, elképzelhetetlen, hogy a negyedik meccsen is pont nélkül maradunk. Nem mondanám, hogy az első három vereségünk okai között hozzáállásbeli problémák lettek volna, ott is küzdöttek a játékosok, mindent megtettek, jól játszottak, még ha voltak is hibák. Erősen tudunk kijönni ebből a helyzetből, ha így folytatjuk, ahogy ma is játszottak a játékosok, én pedig nyugodtan, napról napra akarok dolgozni. Védekezésben csapatként kell előrelépni, és amikor védekezésről beszélek, akkor nem csak a védőkről van szó. Négy meccsen 10 gólt kaptunk, ez nagyon sok, nem elfogadható. Támadásban sikerült előrelépni, gólhelyzeteket alakítunk ki, viszont az az érdekes, hogy a tavalyi szezonban a védekezésünk volt a jobb, öt kapott gól nélküli meccsünk volt. 

ZTE FC–DVTK 1-3

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Boér Gábor (ZTE): – Váratlanul született meg a DVTK első gólja, az első félidőben jó ritmusban játszottunk, a kapott gólig voltak lehetőségeink, amikből gólt szerezhettünk volna. Viszont jött az a hiba, a kapott gól egy szerencsétlen szituációból, és egy kicsit ott megint szétestünk fejben. Próbáltam a csapaton frissíteni, kicsit variálni a felálláson, a támadó szekción és friss embereket beküldeni. A második félidőben kinyíltunk és több lehetősége volt az ellenfélnek is, de ha hamarabb tudunk szépíteni, vagy akár 0-1-nél egalizálni, akkor lehetett volna szorosabb az eredmény. Gratulálok a Diósgyőrnek. Az elmúlt fordulókban ez a védelem játszott, és nem is volt instabil, a kapott gólig nem voltak nagyobb problémák, utána azonban olyan bizonytalanság volt, hogy nem is értem, miért esünk szét ennyire egy-egy nehezebb periódusban. Ezt a mentális erőt valahogy meg kell tartani, és nem szabad ennyire szétcsúszni. Nagyon sokat dolgoznak a játékosok a hétköznapokban, a meccseken sem lehet mondani, hogy nem küzdött, nem hajtott a csapat. Hiányzik az a kicsi plusz. Azt gondolom, hogy nem feltétlenül csatárposzton van probléma, hiszen vannak jó támadóink a keretben. Vannak ilyen periódusok egy csatár életében, amikor nem tud gólt szerezni, a bizalom az nagyon fontos számukra. Keresgélünk, kutatunk mi is a piacon, de a jelenlegi játékosok képesek ezt megfordítani. (M4 Sport)

Kuznyecov Szergej (DVTK): – Még messze vagyunk az igazi formától, amit szeretnék látni, sok mindenben kell fejlődnünk. Voltak periódusok, amikor átadtuk a játék irányitását, de szerintem pár hónap múlva kevésbé fognak előfordulni ilyen szituációk. Dolgozunk tovább és látom is, hogy sok potenciál van bennünk és ezt kell fejlesztenünk - mondta a tréner, majd kérdésre kitért a kényszerűségből a jobbhátvéd pozíciójában játszó, és remekül teljesítő Gera Dánielre is. - Senkinek nincs biztos helye, a legjobbak játszanak, minden dicséretet megérdemel Gera, de nemcsak ő, hanem az egész csapat. Egész jó sebességben fociztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, a szurkolóink boldogok lehetnek. Szeretném nekik megköszönni, hogy ilyen messze eljöttek és fantasztikusan támogattak minket, szép estét szereztünk nekik.  (M4 Sport)

Olvastad már?
Szinte biztos, hogy a Barcelona a BL-címvédőtől igazol, bejelentették az olasz válogatott új szövetségi kapitányát - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz