Hivatalos: Új szabályokkal indul magyar bajnokság is – itt vannak a legfontosabb változások

A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete tavasszal számos, a labdarúgás játékszabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el, melyek június 1-től kerültek bevezetésre. Az új idényben már a hazai bajnoki mérkőzéseken is találkozhatunk velük.
Csakfoci Admin 2019. augusztus 2., péntek 19:00
A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete tavasszal számos, a labdarúgás játékszabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el, melyek június 1-től kerültek bevezetésre. Az új idényben már a hazai bajnoki mérkőzéseken is találkozhatunk velük.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. augusztus 2., péntek 19:00

Az új szabályok közül három egy kétéves, nemzetközi kísérletet követően került elfogadásra. A listát az MLSZ hivatalos oldalán tette közzé. Az itt közölt változtatások 2019. június 1-től léptek életbe.

• A sárga és piros lap bevezetése a csapatvezetők sportszerűtlen viselkedése esetén;

• A lecserélt játékosnak a határolóvonal legközelebbi pontján kell elhagynia a játékteret;

• Kirúgás és a védő csapat javára, a saját büntetőterületükön belül megítélt szabadrúgás esetén, a labda az elrúgás pillanatától játékba kerül (megjátszható, mielőtt elhagyná a büntetőterületet).

• A legjelentősebb módosítás talán a kezezést érinti, idén nyártól a támadócsapat által elkövetett nem szándékos kezezés is bizonyos esetekben büntetendő lesz.

Számos más egyéb módosítás mellett változni fog még az is, hogy:

• A támadó játékosoknak legalább 1 m távolságot kell tartaniuk a ‘sorfaltól’;

• A kezdésnél a pénzfeldobást nyerő csapat választhat, hogy elvégzi-e a kezdőrúgást;

• Büntetőrúgáskor a kapusnak a kapuvonalon (nem előtte vagy mögötte) kell állnia, de a rúgáskor elég csak az egyik lábának a kapuvonalon (vagy azzal egy vonalban, ha a láb a levegőben van) lennie;

• És egy új labdaejtési eljárás is bevezetésre kerül (ideértve azokat az eseteket, amikor labdaejtéssel kell folytatni a játékot, ha a labda eltalálja a játékvezetőt, majd a kapuba kerül, ha a labdát birtokló csapat megváltozik, vagy ha egy ígéretes támadás indul).

Itt lehet letölteni a labdarúgás szabályainak változásairól szóló dokumentumot!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz