Gyász: Elhunyt Király Ferenc, Király Gábor édesapja

69 éves korában elhunyt Király Ferenc, a Haladás korábbi kiváló játékosa, Király Gábor édesapja.
Privacsek András 2021. március 17., szerda 22:27
69 éves korában elhunyt Király Ferenc, a Haladás korábbi kiváló játékosa, Király Gábor édesapja.
Szerző: Privacsek András 2021. március 17., szerda 22:27

Pótolhatatlan veszteség érte egyesületünket, közösségünket, a szombathelyi sportéletet, a Király SE elnöke, Király Ferenc, Feri bácsi 69 éves korában ma este váratlanul itt hagyott bennünket - olvasható a szomorú hír a kiralysportegyesulet.hu oldalán.

Király Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgó pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett.

Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3:2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától. Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen.

Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert - a magyar olimpiai válogatottként szerepelt - Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban.

Feri bácsi 2003-tól a Király Sportlétesítmény felépítésén és működtetésén dolgozott, 2006-ban részt vett a Király Sportegyesület megalapításában, haláláig az egyesület elnöke volt.

Az 1979-ben létrehozott Haladás Öregfiúk szervezetének tagja, amely azzal a céllal jött létre, hogy az aktív labdarúgással felhagyó focisták továbbra is egy közösségben maradva öregbítsék a nagy múltú csapat és Szombathely hírnevét.

Nyugodj békében, Feri bácsi!

A korábbi kiváló kapus, így búcsúzott édesapjától:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Király Gábor (@kiralygabor1) által megosztott bejegyzés

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz