Fotó: ujpestfc.hu

Grzelak: "A Vidi vezetésével máshogy láttuk a közeljövőt, nem azért vagyok Újpesten, hogy gyorsan elállítsam a vérzést”

Az Újpest új vezetőedzője először beszélt az általa támasztott legfontosabb elvárásokról, arról, miért választotta a lilákat a Fehérvár helyett, és arról is, hogy mit üzen elsőként új csapata szurkolóinak.
Csakfoci.hu 2024. június 19., szerda 9:28
Fotó: ujpestfc.hu
Az Újpest új vezetőedzője először beszélt az általa támasztott legfontosabb elvárásokról, arról, miért választotta a lilákat a Fehérvár helyett, és arról is, hogy mit üzen elsőként új csapata szurkolóinak.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 19., szerda 9:28

Az Újpesten néhány napja kinevezett új vezetőedző, Bartosz Grzelak a klubhonlapnak beszélt először klubváltása részleteiről, terveiről és elvárásairól. Az alábbiakban témakörök szerint idézünk az interjúból.

Az első benyomásairól és feladatairól

- Közhely, de tényleg nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és velem kezdődhet a klub új korszaka. Ezzel együtt viszont már világos, hogy rengeteg munka áll előttünk. Elsősorban most a következő hat hétre koncentrálunk, hogy körvonalazódjon, sőt ki is alakuljon az a keret, amivel nekivágunk az ősznek. (...) Először is, egységet kell építenünk, egy olyan csapatot, amelynek van identitása. A közösségben ki kell alakuljon egy erős kötés, ezután jöhetnek a futballszakmai szempontok. (...)

Nem azért vagyok itt, hogy gyorsan elállítsam a „vérzést”, hanem hosszú távú, szisztematikus munkára köteleztem el magam. Ahhoz, hogy újra a régi fényében tündökölhessen a klub, idő kell. A klub meghatározta azokat a területeket, amelyek különös fejlesztést igényelnek, én természetesen a sportszakmai részlegért felelek. De nem is egyszemélyben tőlem várják a csodát – csapatjátékos vagyok, ez pedig csapatmunka lesz

- mondta Grzelak az ujpestfc.hu-nak.

Arról, miért hagyta el a Fehérvárt az Újpest hívására

Egyrészt, az előző klub vezetésével máshogy láttuk a közeljövőt, de ami ennél is fontosabb, itt, Újpesten egy hatalmas kihívással és egy nagyon vonzó projekttel fogadtak a klubvezetők.

A futball már csak ilyen, az egyik munkahelyén igyekszik az ember jól teljesíteni, de általában eljön a váltás ideje. Magyarország ikonikus klubjának pedig nehéz nemet mondani.

Hogy mi történt a felek között a Vidinél, arról itt írtunk.

A felkészülésről és elvárásairól

- Elsőként a játékosok fizikai állapotát kell visszahozni a megfelelő szintre. Ezzel párhuzamosan a csapatszellem és a kohézió is fejlődik, ezután pedig taktikailag formáljuk a csapatot. Agresszív játékot szeretnénk látni, de ezt hátulról, a védekezéssel kell kezdeni. A felkészülési meccsek már jó támpontot adnak majd, hogy hol is tartunk, de nincs sok időnk.

Üzenet az Újpest-szurkolóknak

- Azt gondolom, hogy a türelem a bizalomból fakad. Nem szeretem a nagy szavakat, így nem akarok felelőtlen ígéretekbe bocsátkozni. Azt viszont garantálhatom, hogy a kemény munkát mindenki elvégzi. Minden korábbi csapatom „melós” együttes volt, és ez most is így lesz.

Olvastad már?
Fradi: Az eddig mellőzöttek is feltűntek a zöld-fehérek edzésén - a klub a Csakfocinak reagált a helyzetükre
Mindhárom, korábban keretből kitett játékos bizonyíthat az FTC új szakmai stábjának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz