Fotó: fehervarfc.hu

Megerősítve: Fehérvárról érkezett Újpestre Mészöly utódja - hivatalos

A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyikes Zoltán 2024. június 14., péntek 21:59
Fotó: fehervarfc.hu
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 14., péntek 21:59

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban elsőként előre jelzett:

az Újpest bejelentette, hogy a Fehérvárról távozó Bartosz Grzelak lett az új vezetőedző.

Az Újpest-szurkolók mindezt Ratatics Péter elnöki üzenetéből tudhatták meg a klubhonlapon, aki a következőket mondta:

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy Bartosz Grzelak lett az Újpest FC vezetőedzője. Ezt a rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani.

Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből. Edzői karrierje során több bajnokságban is képes volt a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni. Fontos szerepet játszott a döntésben, hogy az OTP Bank Ligában már bizonyított, remekül fel tudtuk térképezni. Olyan edzőről van szó, aki a megújuló klub filozófiájával azonos értékeket képvisel. Hisz a kemény, kitartó és következetes munkában, az elemzések, adatok felhasználásában és a széleskörű szakmai stáb közös munkájában. Az építkezés megkezdődött, és töretlenül haladunk előre. Hajrá, Lilák!" – olvasható a bejelentésben.

A svéd-lengyel kettős állampolgárságú Grzelak 2023 márciusában érkezett a Vidihez, akkor nagy nehezen, az utolsó fordulóig izgulva, de végül bent tartotta a csapatot az NB I-ben, az előző idény viszont remekül sikerült, a fehérváriak a negyedik hellyel kiharcolták az EKL-selejtezőt. Ahogyan azt pedig korábban jeleztük, bár az eredményességre nem lehetett panasz, a klubvezetés számára fájó pont volt, hogy a szakvezető nem volt tekintettel a fiatalszabály betartására, emiatt pedig az egyesület komolyabb összegtől esett el.

Olvastad már?
NB I: Magyar edző veheti át Grzelak helyét a Vidinél
A Csakfoci információi szerint Pető Tamás a Vidi legfőbb jelöltje a vezetőedzői pozícióra. Bartosz Grzelak ugyanis hamarosan Újpestre igazolhat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tatabánya
Nagy fogást jelentettek be
A szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón Dragóner Attila ügyvezető mindenkit meglepett és bemutatta az NB II-es csapat új igazolását, Vida Kristophert.
Tovább az összes átigazoláshoz