Fotó: fradi.hu

Fradi: "Ilyen kapott gólokkal nem lehet bajnokságot nyerni" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a három vasárnapi NB I-es meccset Debrecenben, a Groupama Arénában, illetve Kecskeméten. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. augusztus 14., hétfő 8:18
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a három vasárnapi NB I-es meccset Debrecenben, a Groupama Arénában, illetve Kecskeméten. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. augusztus 14., hétfő 8:18

DVSC - ZTE 1-0

Részletes beszámoló itt!

Srdjan Blagojevic (DVSC): – Úgy gondolom, hogy a srácok megérdemelték a mai győzelmet az erőfeszítéseikért, amit nap mint nap belefektetnek az edzésekbe. Van, hogy jól játszunk, és van, hogy nem játszunk olyan jól, de egy dolog vitathatatlan, és az pedig az erőfeszítésük és az akaratuk, amikor győzni szeretnének, és amikor harcolnak. Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű meccs, és nem is volt az. Úgy gondolom, hogy meglepően jól kezdtük a mai találkozót, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk, és az első 10-15 perc után megváltozott egy picit a helyzet. De számítottunk is erre, hiszen ez volt az első alkalom, amikor egy ilyen kezdőcsapattal léptünk pályára. A második félidő első 10-15 percében az ellenfél állt közelebb ahhoz, hogy gólt szerezzen, de meghoztunk bizonyos változtatásokat, például a három cserét, és a felállás tekintetében is volt rotálás, ennek köszönhetően mi is közelebb kerültünk az ő kapujukhoz, Kyziridis gólja pedig eldöntötte a mérkőzést, és nagyon örülök neki, hogy sikerült gólt szereznie, hogyha jól tudom, akkor ez az elmúlt egy évben nem jött össze neki. Az utolsó tíz perc pedig arról szólt, hogy megtartsuk ezt az egygólos előnyünket, hiszen az ellenfél is nagyon sok csatárral és még a kapussal is próbálkozott, de szerencsére sikerült győznünk.

Boér Gábor (ZTE): – Úgy érzem, hogy az első negyedórában fölényben tudtunk játszani. Megvoltak a lehetőségeink, hiányzott az, ami folyamatosan hiányzik a játékunkból: a gól. Picit szenvedélyesebb befejezésekre van szükségünk , hogy jobban akarjunk menni a gólért, gólpasszért egy-egy szituációba. A játékosaim a védekezést és a presszinget is becsületesen megvalósítják, helyenként szép futballt produkáltunk, de a befejezéseknél nem érzem, hogy meglenne a szenvedély, csak ezt tudom mondani. Jobban kell akarnunk gólt szerezni. Persze a kvalitáson is múlnak szituációk, de vannak olyan játékszituációk, amikor menni és érkezni kell, ezt hiányolom. (M4 Sport)

FERENCVÁROS - PUSKÁS AKADÉMIA 1-2

Részletes beszámoló itt!

Máté Csaba (FTC):Én azt gondolom, hogy elég bő a keret ahhoz, hogy tudjunk változtatni bizonyos szituációkban. A változtatásnak egyszerű oka volt: csütörtökön játszottunk, most vasárnap van. Itt egy nappal kevesebb a pihenő, mint amikor vasárnapról csütörtökre van a mérkőzés. Azért nagyon sokat voltak például a pályán olyan játékosok, akik sérülésből jöttek vissza, tehát egyénileg is meg kell vizsgálni, hogy ki miért játszott, vagy ki miért nem játszott. Ez a mi felelősségünk, mi állítottuk össze a csapatot. Egy ilyen pontrúgásnak a kivédekezése az nem igazán felállási forma, vagy játékosösszetétel kérdése, ezekre jobban oda kell figyelni. Én a hatékonyságot említeném mindenképp. Az elmúlt időszakban elég hatékonyak voltunk, sok gólt szereztünk, a helyzeteinket jó arányban használtuk ki, ez viszont ma semmiképpen sem volt elmondható. Illetve egy kicsit rá kell éreznünk arra, hogy a védekezésnek is megvan az öröme, tehát nagyon fontos, hogy próbáljunk meg nullára lehozni egy mérkőzést, erre oda kell jobban figyelnünk, mert néha a játékosainkat elviszi a hév, túlságosan támadó szellemben játszunk, és ennek eredménye, hogy az ellenfél esetleg odaér a kapunk elé. Az első gólnál szerintem különösebb probléma nem volt, egy kis könnyű szabadrúgásból szereztek vezetést a vendégek, amit természetesen nagy hiba előzött meg, hiszen nagyon tisztán érkezett a kapunk elé a játékosuk. Úgy gondolom, hogy volt annyi lehetőségünk akár már az első félidőben is a szépítéshez, vagy az egyenlítéshez, ha kicsit korábban szerezzük a gólt, még izgalmasabb is lehetett volna.

Ilyen kapott gólokkal nem lehet bajnokságot nyerni. Ez mindenképp figyelmeztető jel kell, hogy legyen. Ezen egyértelmű, hogy dolgozni kell, csapatszinten.

A futball továbbra is csapatsport, együtt nyerünk, együtt veszítünk, együtt kell kijavítani a hibákat, nem egymásra kell mutogatni. A játékosok az utolsó pillanatig megpróbáltak mindent megtenni a gólszerzésért. Szinte az utolsó másodpercben sikerült magát a gólt megszerezni, az építő volt, ebben a tekintetben nem érheti őket szemrehányás, azt nem lehetett érezni a csapaton, hogy feladta volna.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Diósgyőrben és itt is nagyon jó a nézőkulissza, az, hogy tényleg tízezer ember előtt játszhatunk, nem csak a hazaiakat motiválja, de a saját csapatomat is. A csapatom is élvezi a játékot, sokkal jobban, mint az üres stadionokban. Mi magunkra figyeltünk, nem azt, hogy a Fradi hogy áll föl három belső védővel. Mi a saját játékunkat szerettük volna játszani, ami azt gondolom, hogy az első félidőben sikerült is. Egy kis kozmetikai váltás történt az első félidőben reagálva az ellenfél felállására, Corbut állítottuk ki szélre, neki jobbak a futóképességei, mint Levinek, és úgy tűnik, hogy ez be is vált. A második félidőben a Fradi beleerősített, beszorított minket, mi pedig arra figyeltünk főleg, hogy ne történjen meg a második félidőben az, ami az Újpest ellen megtörtént, hogy könnyen kaptunk két gyors gólt. Erre összpontosítottunk főleg, a jó védekezésre, a középső zónára és az ellentámadásokra támaszkodva próbáltuk alakítani a második félidei teljesítményünket.

KECSKEMÉT - FEHÉRVÁR FC 1-0

Részletes beszámoló itt!

Szabó István (KTE): – Nagyon készültünk a Fehérvár játékára, két mérkőzésüket is kielemeztük, és az első félidőben a játékosaim maradéktalanul betartották a megbeszélteket. Gyorsak és élesek voltunk és főleg a széleken meg tudtuk bontani az ellenfelünket. A pontrúgásokat is elemeztük, nem véletlen, hogy Iyinbor megkapta a lehetőséget, mert nagyon jó támadó fejesei vannak és pont egy ilyen szituáció után voltunk eredményesek. A második játékrésszel viszont már annyira nem voltam megelégedve. Ha az átmeneteink során pontosabbak vagyunk, hamarabb is lezárhattuk volna a meccset. Itt látszódott, hogy Horváthnak még van lemaradása, míg sajnos Banó-Szabóra sem számíthattunk sérülés miatt, aki ezekben a helyzetekben nagyon jó döntéseket szokott hozni. Erre az összecsapásra sem tudtunk teljes hetet készülni, nekünk még az egy nap is sokat számít taktikai szempontból, de rendkívül örülök annak, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot egy jó erőkből álló Fehérvár ellen. (kecskemetite.hu)

 

Bartosz Grzelak (Fehérvár):A múlt héten öt gólt kaptunk a Ferencváros ellen, így a héten sokat beszéltünk a csapattal a szilárd védekezés fontosságáról. Az első félidőben jól játszottunk, kompaktak voltunk, kevés helyet hagytunk az ellenfélnek, így csalódott vagyok, hogy egy rögzített helyzetből kaptunk gólt, ami már sorozatban a második meccsen történt a múlt heti után. A második játékrészben az volt a célunk, hogy ne veszítsük el a koncentrációt és többet cseréltünk is, hiszen sok mérkőzés a 60. perc után dől el, és a cserék hoztak is új energiát a játékunkba. Voltak helyzeteink, közel voltunk az egyenlítéshez, de nem eléggé, egy kis szerencsével más eredmény születhetett volna. Csalódott vagyok, de nem tudok negatívat mondani a játékosaimra, mert végig küzdöttek. nagyon nehéz ellenfeleink voltak az elmúlt három fordulóban az Újpest, az FTC és a Kecskemét személyében, meglátjuk, hogy a bajnokság során más csapatok milyen eredményt tudnak majd elérni például itt Kecskeméten. Erősen kell kijönnünk ebből a helyzetből és optimistának kell maradnunk. (fehervarfc.hu)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz