Fotó: fradi.hu

Fradi: Azért is fizet a Frankfurt, ha Lisztes játszik - az üzlet újabb részleteiről írnak a németek

Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 18., hétfő 13:58
Fotó: fradi.hu
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 18., hétfő 13:58

Szeptember elején jelentették be hivatalosan, hogy a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt megvásárolta az FTC 18 éves csatárát, ifjabb Lisztes Krisztiánt, aki azonban csak 2024 nyarán fog csatlakozni a német csapathoz, addig pedig továbbra is a zöld-fehéreket fogja erősíteni. Az átigazolással kapcsolatban az FTC elnöke, Kubatov Gábor elárulta, hogy ha minden opció teljesül, akkor az átigazolási díj elérheti a 10.8 millió eurót is, ami rekordösszeg lehet.

Az átigazolási hírekkel kapcsolatban legtöbbször jól értesült Fabrizio Romano, illetve a német lapok egyöntetűen arról számoltak be, hogy az átigazolás létrejöttekor a Fradi 4,5 millió eurót kapott a tehetséges támadójáért, ezúttal pedig a Frankfurter Rundschau osztott meg újabb részletet arról, hogyan növekedhet tovább ez az összeg még a mostani idényben. A Ferencváros támadója a Nagyecsed elleni hétvégi Magyar Kupa-találkozón két góllal, egy gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel járult hozzá a 8-0-s győzelemhez, erre pedig a frankfurti portálnál is felfigyeltek.

– Már az azonos nevű édesapja is igazi nagyágyú volt a szakmában, Lisztes Krisztián utódja pedig egyértelműen ugyanabból a génállományból származik. A jövő nyáron az Eintracht Frankfurthoz szerződő csillag ismét szenzációt okozott hazájában – írja az fr.de, amely hozzáteszi, hogy ifjabb Lisztes Krisztián a mostani idényben - az U21-es válogatottat is figyelembe véve - 58 percenkét szerez gólt, ami "lenyűgöző".

A cikkben megemlítik, hogy a 18 éves támadó hosszútávú, 2029 nyaráig szóló szerződést írt alá a Frankfurtnál, illetve úgy tudják, hogy a német csapat minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak. Hozzáteszik, ez garantálhatja, hogy a fiatal csatár játékban legyen, amikor megérkezik a Frankfurthoz.

Olvastad már?
Szoboszlai már most brutálisan felülmúlta a Liverpool-ikont - hihetetlen statisztikára bukkantak
Szoboszlai Dominik harminccal több párharcban vett részt az első öt meccsén, mint az előző idényben ugyanennyi találkozó alatt a posztjáról távozó Jordan Henderson.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz