Fotó: thisisanfield.com

Szoboszlai már most brutálisan felülmúlta a Liverpool-ikont - hihetetlen statisztikára bukkantak

Szoboszlai Dominik harminccal több párharcban vett részt az első öt meccsén, mint az előző idényben ugyanennyi találkozó alatt a posztjáról távozó Jordan Henderson.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 18., hétfő 11:06
Fotó: thisisanfield.com
Szoboszlai Dominik harminccal több párharcban vett részt az első öt meccsén, mint az előző idényben ugyanennyi találkozó alatt a posztjáról távozó Jordan Henderson.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 18., hétfő 11:06

Kirobbanthatatlan a Liverpool kezdőcsapatából a magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik, aki eddig mind az öt Premier League-mérkőzésen az elejétől a végéig a pályán volt. A 22 éves játékosnak abból a szempontból sincs könnyű dolga, hogy a nyáron 12 év után a szaúdi Al-Ettifaqhoz távozó közönségkedvencet, Jordan Hendersont kell pótolnia, ám ez eddig parádésan megy honfitársunknak és sokan máris úgy gondolják, hogy előrelépés történt Henderson Szoboszlaira váltásával.

A FotMob egy egészen elképesztő statisztikára hívja fel a figyelmet: Szoboszlai az első öt bajnokiján 50 párharcot vívott meg, ami harminccal több, mint ahány párharcot vállalt Henderson az előző idényben az első öt pályára lépése alkalmával.

Szoboszlai az 50-ből 24 párharcban győzött, ami 48%-os mutató, míg Henderson nagyobb arányban volt sikeres, 20 próbálkozásából 11-et nyert meg, ami 55%-ot jelent. Azonban a Szoboszlai által végzett párharcok puszta mennyisége is azt mutatja, hogy a magyar játékos milyen komoly hatással van arra, hogy a vörösök újra növelni tudták a játékintenzitásukat, ami a korábbi években nagyon hiányzott - írja a thisisanfield.com.

Példaként felhozzák, hogy Szoboszlai csak a Newcastle elleni 2-1-es győzelem alkalmával elképesztő mennyiségű, egészen pontosan 20 párharcban vett részt, ami ugyanannyi, mint amennyit Henderson az előző idényben a Fulham, a Manchester United, a Bournemouth, a Newcastle és a Brighton ellen összesen felmutatott az első öt meccsén.

Olvastad már?
Megkérdezték Bognár Györgyöt Kubatov kőkemény beszólásáról - itt a válasza videón
A Paks vezetőedzőjét megkérdezték, mit szól a Fradi-elnök róla szóló gondolatához, mondataihoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz