Ezért nem vezetett meccset a foci-vb erdélyi magyar bírója: "Jól szórakoztam a katari fizetésemről szóló híreken"

Kovács István szerint nem rajta, hanem a FIFA játékvezetői bizottságának döntésén múlott, hogy "csak" negyedik játékvezető lehetett Katarban, összesen nyolc mérkőzésen.
Csakfoci.hu 2022. december 19., hétfő 17:40
Kovács István szerint nem rajta, hanem a FIFA játékvezetői bizottságának döntésén múlott, hogy "csak" negyedik játékvezető lehetett Katarban, összesen nyolc mérkőzésen.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 19., hétfő 17:40

Mint ismeretes, vasárnap, az Argentína-Franciaország döntővel (3-3, tizenegyesekkel 4-2) véget ért a világbajnokság. A katari tornának egy komolyabb magyar szereplője volt ezúttal, a hivatalosan Romániát képviselő (36 év után az első vb-n szereplő sípmesterként) erdélyi születésű játékvezető, Kovács István, aki összesen nyolc találkozón is szerepet kapott negyedik játékvezetőként, de egy mérkőzésen sem dirigálhatott végül. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) hivatalos honlapjának elárulta, hogy miért.

Példásan felkészültünk, én és a kollégáim is, valamint a többi, a vb-csapatba beválogatott játékvezető is a katari vb-re. Az, hogy egy mérkőzést sem vezettem, egyszerűen a FIFA játékvezetői bizottságának döntése volt, amelyet tiszteletben tartottunk. Számunkra megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk a világbajnokságon. Mindenki szeretne a középpontban lenni, de én így is olyan tapasztalatokat szereztem, amelyek segíteni fognak nekünk a következő nagy tornákon

- mondta Kovács.

A játékvezető azt is elmondta, hogy igencsak szórakoztatták a román sajtóban megjelent információk a katari munkájáért kapott pénzösszeggel (a pletykák szerint mintegy 100 ezer dolláról van szó) kapcsolatban:

- Jól szórakoztam a katari fizetésemről szóló híreken, mert az említett összegnek még a fele sem kerül a számlámra. De az a véleményem, hogy ha az ember a legjobbak közé kerül, akkor megérdemli, hogy ennek megfelelően jutalmazzák - tette hozzá.

A bíró szerint a katari világbajnokság összességében sikeres volt.

- Nagyon tetszett a szervezés és kifogástalan volt a hangulat a stadionokban. Mindenről csak szuperlatívuszokban lehet  beszélni, ez így valóban sikeres világbajnokság volt.

Kovács azt is elmondta, hogy 2022-es volt pályafutása legsikeresebb éve, sok fontos meccsel a háta mögött.

- A csapatom és én a jövőben is igyekszünk megfelelni az UEFA, a FIFA és az FRF elvárásainak - nyilatkozta Kovács.

Olvastad már?
Vb 2022: Messi négy év múlva is ott lehet a világbajnokságon - minden fontos hír itt!
November 20. és december 18. között rendezték meg Katar öt városában a 22. világbajnokságot. Honlapunk a torna ideje alatt és után is minden fontos eseményről, folyamatosan frissülő cikkben számol be!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz