Fotó: ujpestfc.hu

Elképedt és nem ezt várta az Újpest légiósa a magyar focitól: "Ilyen otthon nincs, de sokan átvennék"

A görög Georgios Antzoulas semmit nem tudott az Újpestről és a magyar bajnokságról, mielőtt az NB I-be igazolt, aztán nem győzte kapkodni a középhátvéd a fejét a látottak miatt.
Csakfoci.hu 2023. május 20., szombat 10:22
Fotó: ujpestfc.hu
A görög Georgios Antzoulas semmit nem tudott az Újpestről és a magyar bajnokságról, mielőtt az NB I-be igazolt, aztán nem győzte kapkodni a középhátvéd a fejét a látottak miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 20., szombat 10:22

Georgios Antzoulas februárban igazolt Újpestre, ahol szinte azonnal alapemberré vált a középhátvéd, zsinórban 10 bajnokit játszott végig, hogy aztán a Kisvárda ellen megszakadjon a nagy sorozata azzal, hogy a 21. percben kiállították.

A 23 éves görög játékos hazájában, az sdna.gr oldalának beszélt első magyarországi tapasztalatairól és élményeiről, nem tagadva, hogy egyáltalán nem ezt várta, amikor a lila-fehérekhez igazolt.

- Egyáltalán nem tudtam semmit a magyar bajnokságról. Aztán meglepett az itteni szervezettség, az, ahogyan a labdarúgással foglalkoznak. Meglepett minden jó értelemben, így például a létesítmények is - gondoljunk csak bele, hogy a bajnokság 12 csapatából 8-9-nek új stadionja van. Az Újpestnek ugyan egy régebbi arénája van, de olyan jól felújították és karbantartották, hogy így is európai színvonalú. Budapest gyönyörű város, a liga pedig nagyon versenyképes, persze van még hová fejlődnie. De nagyon pozitív dolgokat élek itt meg - mondta Antzoulas, akit az NB I színvonala és az itteni szurkolás is meggyőzött.

- A Honvéd például egy történelmi csapat, amely a ligában most a bennmaradásért küzd. Egy olyan bajnokságról beszélünk, ahol egy győzelemmel Európa felé nézhetsz, egy vereséggel meg azonnal lefelé, és ez minden forduló után változik. Meglepett az is, hogy minden csapatnak milyen jó középcsatára van. Az itteni drukkerek lelkesen szurkolnak, elmennek a hazai stadionokba és idegenbe is.

A Ferencváros ellen legutóbb itthon játszottunk, tele volt a stadion, és egy stadionban lehettek az Újpest szurkolói a fradistákkal, ami Görögországban nem fordulhat elő. Lehet, hogy a Ferencvarosnak nagyobb a költségvetése, és egy lépcsőfokkal feljebb van a ranglétrán, sok európai meccset is megnyerve, de néhány különbség csak a szavakban van. Ezt láttam az ellenük rendezett derbiken is, ami elsősorban a lélekről szól és arról, hogy egy csapat mennyire akarja a győzelmet. A legutóbbi meccsen sajnos nem tudtunk pozitív eredményt elérni ellenük, de elég versenyképesek voltunk és ha valaki nézte volna otthon a meccset, ezt biztosan észrevette volna.

Bár nem régóta játszom Újpesten, érzem a szurkolók szeretetét és támogatását - fogalmazott a légiós.

Antzoulas véleménye szerint a magyar foci felfelé vezető útja még közel sem ért véget a látottak alapján.

- A magyar válogatott hazai meccsein a Puskás Aréna megtelik, nem hagynak egy üres helyet sem, ami jelzi, milyen a kereslet a jegyek iránt. Látjuk, hogy a komoly riválisok ellen is vannak remek eredményeik, és azt hiszem, hogy a magyarok következő öt évben még tovább fognak nőni a futball terén.

Az egyik legfontosabb elem, hogy a szövetség ösztönzi a csapatokat a magyar játékosok alkalmazására, amíg a 20 év alatti fiatalok játszanak, a klubok plusz pénzt kapnak. Egyeseknek ez lehet a szezon költségvetésének egy jelentős része, az olyan csapatok, mint a Vasas vagy a Paks csak helyi játékosokat foglalkoztatnak, és úgy gondolom, ha ez a modell létezne Görögországban, sok klub átvenné

- tette hozzá a görög bekk.

Olvastad már?
Újpesten játszik egy légiós, aki szerint nem jó a túl sok légiós az NB I-ben: "Magyarországon picit elpuhultam, sokkal agresszívabb voltam azelőtt" - interjú
A kameruni Petrus Boumal bő egy éve futballozik Újpesten, de már sok mindent látott és sok mindenről van is véleménye a magyar futball kapcsán. Szívügye a fiatal csapattársak fejlődése, volt, akinek különedzéseket is tartott, miközben elmondása szerint nem szívesen lenne edzője, Nebojsa Vignjevic helyében. A Magyarországon "megszelidült" középpályás beszélt az egy perc alatt kihagyott két 11-eséről, arról, ki volt a legkellemetlenebb ellenfele az eleinte kicsit lebecsült NB I-ben, és arról is, miért nem jó a túl sok légiós a hazai élvonalban. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz