Fotó: eto.hu

Megerősítve: Eldőlt, ki lesz az ETO vezetőedzője az NB I-ben - hivatalos

Megerősítették a Csakfoci korábbi információját: Borbély Balázs fogja irányítani a zöld-fehéreket az élvonalban is.
Csakfoci.hu 2024. június 18., kedd 12:20
Fotó: eto.hu
Megerősítették a Csakfoci korábbi információját: Borbély Balázs fogja irányítani a zöld-fehéreket az élvonalban is.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 18., kedd 12:20

FRISSÍTÉS

Néhány órával a cikkünk megjelenését követően az ETO hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezonban is Borbély Balázs felel a szakmai munkáért, ugyanis a vezetőedző 2026-ig szóló szerződést kötött az NB I-be feljutó klubbal.

– Megtisztelő számomra, hogy megkaptam a lehetőséget a tulajdonosoktól, és továbbra is én lehetek az ETO vezetőedzője – kezdte Borbély Balázs. – Nem volt nehéz meghoznom a döntést, hiszen nagyon örülök neki, hogy velem képzelik el a jövőt. A terveink közösek a klubvezetéssel, a játékosokkal és a szakmai stábbal, egyértelműen bent kell maradnunk az élvonalban, ahol jól akarunk szerepelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez más kávéház, magasabb a színvonal. Ennek tudatában szeretnénk megerősíteni a csapatot, olyan minőséget akarunk kialakítani, ami biztosítja számunkra a célok elérését. Holnaptól belevágunk a munkába, innentől mindenki azon dolgozik, hogy egy jó felkészülést csináljunk.


KORÁBBAN ÍRTUK

Nem vállalkozott könnyű feladatra az előző NB II-es szezon hajrájában Borbély Balázs, aki a 29. fordulót követően váltotta Kuznyecov Szergejt az ETO FC Győr kispadján. A zöld-fehéreknek ekkor hárompontos hátrányuk volt a második, feljutó helyen álló Vasas mögött, ám a Dunaszerdahelyről érkező szakembernek sikerült ötből öt mérkőzést megnyernie, így feljuttatta a csapatot az élvonalba.

A 44 éves szakember eredetileg az előző idény végéig kapott megbízatást, így hivatalosan még továbbra is kérdéses, hogy ki fogja irányítani a győrieket az élvonalban. A Csakfoci úgy értesült, hogy az ETO nagy eséllyel az NB I-ben is megadja a bizalmat Borbélynak és új szerződést kínálhatnak a dunaszerdahelyi születésű vezetőedzőnek.

Borbély edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, ahol a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott. Két szezonban a felnőttcsapatnál is volt segédedző, majd az akadémiai együttesek mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen a győri felkérésig.

Olvastad már?
Debrecen: Váratlanul edzőkérdés lett a csapatnál, Blagojevic máshonnan kapott ajánlatot
A Csakfoci úgy tudja, hogy Srdjan Blagojevic iránt valóban van érdeklődés, mindenesetre a Loki vele kezdte meg a felkészülést az új szezonra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz