Fotó: facebook.com/szojkaferencstadion

Eladó egy legendás vidéki magyar stadion - ennyiért lehet megvenni

A patinás és telkeskörű felújításra szoruló komplexum hosszú évek, évtizedek óta hányattatott sorsú, most pedig új tulajdonosát keresi.
Csakfoci.hu 2023. június 20., kedd 17:30
Fotó: facebook.com/szojkaferencstadion
A patinás és telkeskörű felújításra szoruló komplexum hosszú évek, évtizedek óta hányattatott sorsú, most pedig új tulajdonosát keresi.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 20., kedd 17:30

Eladó a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionszúrta ki a rendhagyó hirdetést a Pénzcentrum.

Az 1344 négyzetméteres komplexumért valamivel több mint 336 millió forintot (336.339.000) kér a tulajdonos. A helyi focicsapat - amely idén jutott fel a megyei I. osztályból az NB III-ba és évek óta együttműködik a Diósgyőrrel -,  az egykor NB I-es Salgótarjáni BTC bérlőként használja a stadiont, a létesítmény és környezete egy magánszemély tulajdonában van.

"Eladásra kínálok egy ‘70-es évek óta működő stadiont! A terület közel 4 hektár alapterületű. Jelenleg egy 3 szintes épület van rajta, mely a klubház, benne öltözők-fürdők, irodák, szertárak és játékvezetői helyiség, a felső emeleten büfé és kiszolgáló helyiségek vannak. Legfelül egy VIP-rész nagy terasszal.

Az épület fűtését és meleg víz ellátását a városi távhő szolgáltató biztosítja saját hőközponttal. Az épület felújítandó. Mellette található a gondnoki ház. A füves pálya karbantartásához engedélyes fúrt kút van az ingatlanon.

A klubház mellett van egy fedett futófolyosó és egy salakos edzőpálya is, ami parkolóként is üzemeltethető. A pálya egyik oldalán álló, másik oldalán ülőhelyek vannak. A nézőterek nyitottak, felújításra szorulnak. A futballpálya körül van egy 6 sávos salakos minősített futópálya is, mely eredetileg atlétikai versenyekre lett kialakítva. A terület több mellék útról megközelíthető. Erdő határolja, számtalan lehetőséget tartalmaz, számtalan szabadidős tevékenységre alkalmas.

Korábban készült egy fejlesztési terv is, melyet 5000 fő befogadására terveztek, többek között modern klub ház és VIP-parkoló is fel van tüntetve benne. Ezeket a terveket szívesen átadjuk az ingatlan iránt érdeklődőknek" - áll a hirdetésben.

A Pénzcentrum cikke szerint a salgótarjáni stadion eladásában illetékes ingatlanközvetítő a TikTok-on is megmutatta a szebb napokat is látott komplexumot (ahol egyébként 1978-ban 18 ezer fő volt a nézőcsúcs, amikor a Fradival játszott a csapat), és mint látható, alaposan ráférne a renoválás.

@halaszvivieningatlan #fy #foryou #ingatlanos #realestate #ingatlanspecialista #ingatlanközvetítő #nograd #nogradifutball #salgotarjan #stadion #zold #foci #focista #eladostadion ♬ eredeti hang - Halász Vivien

Olvastad már?
Magyar foci: Komoly bajba került a bajnoki címért harcoló klub - súlyos döntést kellett meghozniuk
A Szojka Ferenc Stadion fenntartási költségei tizenegyszeresébe kerülnek a korábbiakhoz képest, az SBTC számára pedig ez egy olyan teher, melyet nem tud vállalni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz