Egykori világklasszis az NB I-ben: "Angliába és Franciaországba sem akarok visszamenni"

William Gallas azt már megtanulta Zalaegerszegen, hogy a mostani generáció játékosai teljesen mások, mint a korábbiak.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 8., péntek 14:52
William Gallas azt már megtanulta Zalaegerszegen, hogy a mostani generáció játékosai teljesen mások, mint a korábbiak.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 8., péntek 14:52

A korábbi vb-ezüstérmes és kétszeres angol bajnok hátvéd, a régebb óta hazánkban élő francia William Gallas 2021 nyara óta dolgozik Zalaegerszegen, és az utánpótlásban a védők neveléséért felel.

A 46 éves egykori Chelsea-klasszist az egyik legnagyobb francia lap, az Ouest-France "találta meg" Magyarországon és itteni munkájáról is kérdezte.

- Boldog vagyok ott, ahol vagyok, és jól érzem magam. Jelenleg nem akarok visszamenni Franciaországba vagy Angliába. Korábbi játékosként néha azt hisszük, hogy ismerjük a futballt, de közben mindig tanulunk valami újat. A játékosok ilyesfajta irányítása teljesen más. Ha tanácsokat adsz a játékosoknak, minden attól függ, hogyan adod nekik azokat. Néha határozottnak, néha pedig finomabbnak kell lenned. Ismerned kell a körülötted lévő futballistákat és különböző módon kell beszélned velük. Nem beszélhetsz mindenkivel ugyanúgy. Egy-egy játékossal szemben keménynek kell lenned, de ezt nem teheted meg mindenki mással. A mostani generáció játékosai teljesen mások, ezt már megtanultam. De a jövőben talán máshová vezet az utam, soha nem tudhatod, mi fog történni - fogalmazott a francia válogatott mezét 84 alkalommal magára öltő ex-futballista.

Olvastad már?
Interjú: "Be akarom bizonyítani, hogyha kijövök a szárny alól, akkor is eredményes tudok lenni" - Erős a legextrémebb magyar klubvezetőről és a kockázatos vállalásról
Vagányság és bátorság is kellett ahhoz, hogy Erős Gábor leüljön a Budafok kispadjára. Egyrészt a tavaszi kupadöntőt nehéz lenne felülmúlni, másrészt egy félcsapatnyi meghatározó játékos eligazolt. Ő azonban kijött Révész Attila szárnyai alól és belevágott az első önálló edzői projektjébe. A fiatal szakvezető elmondta, milyen buktatókkal kellett szembenéznie, kiderült milyen volt Kisvárdán kilenc évig Révésszel dolgozni, aki sokszor kopácsolt a fején, és határozott elképzelése volt arról, mit kell játszania a csapatnak, de ész érvekkel meg lehetett győzni. Erős állítja, egykori főnöke, emberrel nem veszett össze annyiszor, mint vele, de ettől függetlenül rengeteget köszönhet neki. Interjú Erős Gáborral, a Budafok vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz