Egy magyar edző is komoly jelölt a lengyel bajnokcsapat kispadjára

László Csaba is a Legia Varsó edzőjelöltjei között van egybehangzó sajtóértesülések szerint: a legutóbb Skóciában dolgozó tréner annak a Ricardo Sa Pintónak a helyére ülhetne le, akit a napokban menesztettek a Nagy Dominikot is foglalkoztató lengyel bajnoki címvédő kispadjáról.
Dudás Gábor 2019. április 5., péntek 11:03
László Csaba is a Legia Varsó edzőjelöltjei között van egybehangzó sajtóértesülések szerint: a legutóbb Skóciában dolgozó tréner annak a Ricardo Sa Pintónak a helyére ülhetne le, akit a napokban menesztettek a Nagy Dominikot is foglalkoztató lengyel bajnoki címvédő kispadjáról.
Szerző: Dudás Gábor 2019. április 5., péntek 11:03

László Csaba karrierje egyik legkomolyabb munkáját kaphatná meg, ha valóban rá esne a Legia Varsó választása: helyi sajtóhírek szerint a székelyföldi születésű, korábban a skót Hearts és a (2018 szeptemberéig) Dundee United, a magyar (másodedzőként), az ugandai és a litván válogatott, valamint a Ferencváros, az MTK és a DAC kispadján is ülő, itthon és Skóciában is az év edzőjének megválasztott szakember az egyik legfőbb jelölt a fővárosi gárdánál.

A magyar válogatott Nagy Dominikot is foglalkoztató Legia a napokban, a Wisla Krakkó elleni 4-0-s vereséget követően, nyolc hónap után menesztette portugál szakvezetőjét, Ricardo Sa Pintót, aki a második helyen "adja át" utódjának a 13-szoros bajnokcsapatot.

A Przeglad Sportowy cikke szerint László Csaba mellett két német és egy norvég tréner a varsóiak legfőbb kiszemeltje: Thorsten Fink legutóbb a svájci Grasshopperst irányította, Michael Skibbe a magyar válogatott mögött végzett a Nemzetek Ligájában a görögökkel, míg Henning Berg jelenleg hazájában, a Stabæk csapatánál dolgozik, de volt már a Legia és a Vidi edzője is.

A csakfoci.hu Lengyelországból származó információi szerint ez a névsor nem pusztán a helyi sajtó "szüleménye", valóban a négy trénerrel egyeztet a legnépszerűbb és egyik legsikeresebb helyi klub, közülük kerülhet majd ki a Legia következő vezetőedzője.

A televíziós szakértőként is dolgozó László Csaba nemrég honlapunknak a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt elemezte:

Olvastad már?
"Lehet, nem is edzenie kellene a válogatottnak, hanem..." - részletes elemzés a szlovák-magyarról
Ki hibázott a két szlovák gólnál? Kellett-e Szalainak nyilvánosan kritizálnia a csapatot? Jó döntés volt Szoboszlai beállítása? Öt védő vagy nem öt védő? Miben voltak jobbak a szlovákok és mit várhatunk így a horvátok ellen? A korábban a magyar válogatottnál is dolgozó, de a szlovák focit is jól ismerő László Csaba elemezte bővebben a csütörtöki Eb-selejtezőt a csakfoci.hu-nak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz