Egy lépést tett az Eb felé a magyar futsal-válogatott

A magyar futsal-válogatott 2-1-re legyőzte a lengyeleket a két csapat Eb-selejtezős rájátszásának első felvonásán, Miskolcon.
Dudás Gábor 2017. szeptember 12., kedd 20:25
A magyar futsal-válogatott 2-1-re legyőzte a lengyeleket a két csapat Eb-selejtezős rájátszásának első felvonásán, Miskolcon.
Szerző: Dudás Gábor 2017. szeptember 12., kedd 20:25

A tavaszi, azerbajdzsáni Eb-selejtező tornán elért második hellyel a magyar futsal-válogatott egy lépésre került attól, hogy biztosítsa helyét a januárban kezdődő szlovéniai Európa-bajnokság mezőnyében. Ebben a lengyelek próbálnak megakadályozni bennünket, akik legjobb csoportharmadikként kerültek a selejtezős rájátszás mezőnyébe.

A két csapat miskolci első összecsapásán közel telt ház előtt léptek pályára a csapatok. A meccs első perceiben a magyar válogatott lépett fel támadólag, a lengyelek inkább nagy fegyverükben, a kontratámadásokban bíztak, ám néhány perc elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, labdabirtoklásban is közel került egymáshoz a két csapat – írja az mlsz.hu.

A 12. percben megszereztük a vezetést, egy jobb oldali szöglet után a túloldalon érkező Horváth Norbert elé került a labda, aki közelről az üres kapuba továbbított (1-0).

A második félidőt támadószelemben kezdték a lengyelek, mindjárt az 1. percben Tóth Gyulának kellett óriásit védenie. A 3. percben is Tóth Gyula elképesztő dupla bravúrjára volt szükség, hogy megőrizzük előnyünket, néhány másodperccel később viszont már a lengyel kapu előtt alakult ki helyzet, Harnisch Ákos emelése után a vendégek egyik védője kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt Dróth Zoltán magabiztosan értékesítette (2-0).

Kétgólos hátrányban támadniuk kellett a lengyeleknek, ez lehetőséget adott a mieinknek egy-egy gyors ellentámádásra, a befejezések azonban nem sikerültek pontosra. A 32. percben megszerezték a szépítő gólt a lengyelek, egy sarokrúgás után nem tudtunk felszabadítani, Tomasz Lutecki pedig a bal oldalról a léc alá bombázott (2-1).

A hajrában mindkét csapat nagy erőket mozgósított mozgósított a gólszerzés érdekében, a legnagyobb helyzetek Komáromi Péter és Klacsák Bence előtt adódtak, de nem volt pontos egyikük lövése sem.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 2-1-re nyert, így szűk előnnyel várja a párharc második mérkőzését, amelyet két hét múlva, szeptember 26-án rendeznek a lengyelországi Koszalinban.

Magyarország – Lengyelország 2-1 (Horváth 12., Dróth 23., ill. Lutecki 32.)

Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám

Cserék: Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Fekete Róbert, Komáromi Péter, Trencsényi János, Horváth Norbert, Rábl János, Gál István, Nagy Imre

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz