Egy legendás magyar stadion utolsó meccseit játszották - videó

Szombaton búcsút vettek a szegedi Felső Tisza-parti stadiontól, a létesítményt ugyanis hamarosan elbontják, hiszen a helyén multifunkcionális aréna épül, amely a MOL-Pick Szeged kézilabda-csapatának otthona lesz majd.
Dudás Gábor 2019. július 21., vasárnap 18:05
Szombaton búcsút vettek a szegedi Felső Tisza-parti stadiontól, a létesítményt ugyanis hamarosan elbontják, hiszen a helyén multifunkcionális aréna épül, amely a MOL-Pick Szeged kézilabda-csapatának otthona lesz majd.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 21., vasárnap 18:05

Az esemény kezdetén beszédet mondott Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, majd megemlékeztek a nemrég elhunyt korábbi futballistáról, Kun Lajosról. A pálya mellett mécsesekből a Szeged feliratot formázták meg a szervezők, majd következtek az utolsó mérkőzések a stadionban - írja a csfoci.hu.

A nap során a SZEOL öregfiúk, az FK Szeged, az FK Szeged öregfiúk, valamint a szurkolók csapata játszott egymással. Az utolsó sípszó felharsanását követően a résztvevők közösen összeálltak a kanyarban, és a szurkolói drapériák előtt énekelték együtt a jól ismert, régi szurkolói dalokat.

A Felső Tisza-parti stadion 1951-ben nyitotta meg kapuit, játszott itt az Aranycsapat, a Ferencváros 30 ezer szurkoló előtt győzött Albert Flórián góljával, de 1991-ben az akkori BEK-címvédő Crvena Zvezdának is átmeneti otthont adott a délszláv háború miatt a létesítmény.

Az elmúlt nagyjából két évtizedben jobbára csak NB III-as és megyei mérkőzéseket rendeztek már csak az egykori futballszentélyben.

Mindeközben hamarosan befejeződik az új szegedi stadion - a Szent Gellért Fórum - építése, amely Magyarország első egyházi fenntartású sport és ifjúsági központja lesz. A többfunkciós komplexumot Plácido Domingo koncertjével avatják majd fel augusztus 28-án. A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó-stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő, így nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz