Fotó: fehervarfc.hu

Csongvai: "Szimpatikus, hogy magyar stábunk van" − a Vidi játékosa szerint nem az volt a realitás, hogy a válogatottunk továbbjut az Eb-n

Csongvai Áron azt mondja, az elejétől kezdve megtaláták a közös hangot az új szakmai stábbal.
Nyikes Zoltán 2024. június 29., szombat 14:40
Fotó: fehervarfc.hu
Csongvai Áron azt mondja, az elejétől kezdve megtaláták a közös hangot az új szakmai stábbal.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 29., szombat 14:40

A védőként és középpályásként is bevethető Csongvai Áron a felkészülés során eddig elvégzett munkáról, az első edzőmeccsről és a magyar válogatott Eb-szerepléséről is beszélt a Fehérvár FC hivatalos oldalán.

− Az orvosi vizsgálatok és felmérések után rögtön belevágtunk a kemény munkába. Szerencsére a keretünk – bár voltak távozóink – nagymértékben nem alakult át, így ismerősként köszönthettük egymást a srácokkal. Az újdonságot az új szakmai stáb jelentette, akikkel az elejétől kezdve megtaláljuk a közös hangot, ami előrevisz minket a napi munkában. Úgy érzem, az ő beilleszkedésükkel sem volt probléma, keményen dolgozunk mind a fizikai állapotunkon, mind a taktikán – igyekszünk gyorsan elsajátítani azokat az elképzeléseket, amiket magukkal hoztak és megkövetelnek tőlünk. Bizakodó vagyok, pontosan ott tartunk, ahol a felkészülés jelen szakaszában tartanunk kell − mondta Csongvai, majd az új vezetőedzőre, Pető Tamásra is kitért.

Szimpatikus, hogy magyar stábunk van, ez a jelenlegi játékoskeretünknek is kedvező. A jövőben nagyon fontos lesz a fiatalok fejlesztése és beépítése a csapatba, ezekhez az elképzelésekhez tökéletesen passzol az új szakmai stáb gondolkodása. Sok fiatal magyar játékosunk van, biztos, hogy Pető Tamásék építeni fognak rájuk.

Az első benyomás és az elmúlt két hét alatt elvégzett munka alapján pozitívan tekintek a jövőbe. Bízom benne, hogy folyamatosan fejlődni tudunk, ami engem és az egész csapatot is előrevisz, továbbá szakmailag is sikereket fogunk elérni az új idényben.

Szombaton a megyei első osztályú Bábolna ellen játssza első felkészülési meccsét a Vidi, amivel kapcsolatban Csongvai elmondta, nagyon várják, hogy újra meccsen léphessenek pályára, kemény munkából jönnek, a stáb biztosan megadja majd minden játékosnak a lehetőséget és azt a terhelést, ami a szezon jelenlegi szakaszában szükséges.

− Itt még nem a taktikai finomságok lesznek előtérben, hanem hogy mindenki játékperchez jusson. Komolyan vesszük a meccset, fontos állomása lesz a felkészülésünknek − folytatta a védő, aki végül az Eb-re is kitért. −Először is nagyon sajnálom, hogy így alakult. A srácok a svájciak elleni rossz kezdés után, ahol tényleg nem játszottak azon a színvonalon, ahogy elvárták maguktól, mindent megtettek a továbbjutásért. Jó volt látni azt az akaratot és harcosságot, amit kitettek a pályára a németek, majd a skótok ellen. Látszott, hogy nemcsak egymásért, de az egész országért küzdenek. Sajnálom, hogy végül nem ért továbbjutást, ahogy azt is, hogy ezzel a játékosok és a drukkerek egy újabb meccsélményről maradtak le. A Skócia elleni katarzissal végződött összecsapás így is hatalmas élmény volt, labdarúgóként és szurkolóként egyaránt, az utolsó kettő meccsünkre kell építeni a jövőben.

Úgy érzem, az utóbbi idők sikerei után, hiszen zsinórban a harmadik Eb-re jutott ki a válogatott, megnőtt az elvárás a csapat felé, sokan már kötelezőnek érezték a csoportból való továbbjutást, de nem ez a realitás. A gyengébben sikerült első meccs után már jól teljesített a válogatott, de ezúttal hiányzott egy kis szerencse a végén.

Olvastad már?
Sallai: "Azt éreztem, meglesz, de ilyen a futball", Gulácsi: "Csalódottság, büszkeség, összetartozás" - így értékelték az Eb-t
Sallai szerint nem kérdés, hogy akartuk a továbbjutást, Gulácsi számára örök emlék marad az Eb.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz